Mníšek se dnes připojuje k iniciativě Červená středa

Mníšek se dnes připojuje k iniciativě Červená středa

V rámci Červené středy nasvítíme kostel sv. Václava a vnitřní kostelní zeď. Foto: autor (2019)

V rámci inicitivy Červená středa nasvítíme červeným světlem kostel sv. Václava a vnitřní kostelní zeď. 

Město Mníšek pod Brdy a místní Římskokatolická farnost se připojují k celostátní akci na podporu osob pronásledovaných pro víru a v noci z 25. na 26.11. 2020 bude fasáda kostela sv. Václava a vnitřní část kostelní zdi nasvícena červeným světlem.

Červená středa, veřejná připomínka lidí pronásledovaných pro víru v ČR, se koná v naší zemi již potřetí.

Smyslem akce je veřejně si připomenout všechny, kdo jsou ve světě pronásledováni pro své náboženské přesvědčení. Znakem této iniciativy je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru.

Foto: Tomáš Ježek

O iniciativě RedWednesday:
RedWednesday je kampaň s heslem Make a stand for faith and freedom (Společně za víru a svobodu), která vznikla na britských ostrovech. Iniciativa chce propagovat víru i toleranci ve společnosti a podpořit solidaritu s obětmi pronásledování či být hlasem proti násilí a útlaku vykonávaného ve jménu náboženství. Červená je barva krve, mučednictví; světlo je symbolem naděje v temnotách.
Iniciátorem je britská pobočka křesťanské organizace Aid to the Church in Need (u nás známá především nizozemská mateřská organizace Kirche in Not). První ročník proběhl v roce 2016.
Např. v roce 2017 bylo ve Velké Británii nasvíceno nejméně deset katedrál a mnohé další katolické kostely či školy. Nechyběl ani pojízdný info stánek ve formě ikonického doubledeckeru či nasvícení budovy Parlamentu na břehu Temže.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se