Orientační běžci pomohli Lesům ČR odklízet klestí z pasek

Orientační běžci pomohli Lesům ČR odklízet klestí z pasek

Brigády se zúčastnili i nejmladší orientační běžci a běžkyně

V sobotu 5.12.2020 vyrazili orientační běžci z OK Dobříš na brigádu do lesa směr Halouny – Rochota.

Po těžbě dřeva v důsledku kůrovce, polomů i po plánované těžbě zůstávají v lese paseky plné klestí a špiček stromů. Toto klestí je potřeba vytahat na hromady mimo paseky dříve, než nasněží a větve přimrznou. Vyčištěné paseky pak lesníci oplotí a na jaře vysázejí nové stromky.

Výsledkem brigády byl vyčištěný les

V několika pracovních skupinách, za dodržení platných hygienických opatření, pracovalo celý den v lese téměř 60 dětí i dospělých, členů OK Dobříš – z Mníšku pod Brdy, Dobříše, Nového Knína, nejvzdálenější členové přijeli až z Příbrami. Postupně jsme vyčistili od klestí šest velikých pasek na svahu lesa mezi obcí Halouny, hájovnou Rochota a Stříbrnou Lhotou. Celodenní dřinu jsme přerušili jen opékáním buřtů k obědu.

Na brigádu vyrazilo 60 členů spolku

Ukázali jsme sílu OK Dobříš nejen na tratích orientačních závodů, ale také při dobré věci. Poděkovali jsme touto formou Lesům ČR a místním správcům lesa za to, že nám umožňují v lesích (nejen) na Mníšecku po celý rok trénovat a závodit – protože „les je naše tělocvična“. Veřejně prospěšnou prací se snažíme dělat dobré jméno i městům, které naši sportovní činnost podporují a jimž za to patří dík a přání všeho nejlepšího do nového roku – městu Dobříš a městu Mníšek pod Brdy.

Lesní práce, to byl trénink fyzické kondice

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se