Mníšecká farnost zve rodiče s dětmi na outdoorovou hru o Ježíškovi

Mníšecká farnost zve rodiče s dětmi na outdoorovou hru o Ježíškovi

Obrázky použité při cestě jsou převzaty z Freebibleimages.org

Farnost Mníšek pod Brdy srdečně zve rodiny s dětmi na vánoční outdoorovou hru CESTA ZA JEŽÍŠKEM. Přístupná bude 11 dní přes vánoční svátky a Nový rok.

Jejím prostřednictvím můžete vstoupit do příběhu Ježíšova narození tak, jak jej zachytil
evangelista Lukáš. Čeká vás společné plnění úkolů, luštění tajenky a na konci odměna.

Hra bude přístupná od 24. 12. 2020 do 3. 1. 2021.

Pokyny k cestě:

Kudy cesta za Ježíškem vede?
Cesta začíná na faře, kde si můžete vyzvednout Lukášovo evangelium nebo Nový zákon jako nápovědu na cestu (v budově fary v prvním patře na stolku). Ti, kdo příběh z Lukášova evangelia dobře znají, si mohou svoje vědomosti ověřit tak, že půjdou bez evangelia.
Další průběh cesty je vyznačen na mapě (která bude rovněž k dispozici na faře) spolu se souřadnicemi míst, kde budou úkoly. Ty nebudou viditelné na první pohled, budou se muset hledat. Dále bude u mapy tabulka pro vyplnění tajenky.

Co na vás čeká?
Po cestě budete luštit tajenku, která se skládá z očíslovaných písmen vynechaných slov v textu. Písmena si budete zapisovat do tabulky. Potřebný text se v evangeliu hledá tak, že např. Lk 1,5 znamená: Lukášovo evangelium, 1. kapitola, 5. verš. Tajenka vás nakonec zavede k odměně. Kromě toho vás na každém zastavení čeká nějaký úkol. Cesta je dlouhá cca 4 km a některá místa nejsou sjízdná pro kočárek (nebo jen pro odvážné s dobrým sportovním kočárkem).

Pokud nastane nějaký problém, například když nebudete moci stanoviště s úkolem najít, protože ho někdo strhnul, pište prosím smsky na tel.: 702 409 513.

Co budete potřebovat?
Lukášovo evangelium, mapu se souřadnicemi (obojí si vyzvednete na faře), tužku, zápisník, šálu a jakoukoli GPS navigaci k hledání úkolů podle souřadnic.
Nezapomeňte po cestě udělat nějakou fotku, budeme moc rádi, když nám ji pak pošlete na facebookovou stránku farnosti (adresu se dozvíte na konci cesty).

Pokyny k cestě jsou také zveřejněny na stránkách farnosti www.farnost.mnisek.cz.

Přejeme vám příjemnou cestu a radostné a požehnané Vánoce!

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se