Mníšek se dnes připojí k akci Hodina Země 2021

Mníšek se dnes připojí k akci Hodina Země 2021

Město Mníšek pod Brdy se v sobotu 27. 3. v noci připojí k akci HODINA ZEMĚ a jednu hodinu vypne osvětlení kostela svatého Václava (náměstí) a kostelíka sv. Maří Magdaleny (Skalka).

Mezi 20:30 a 21:30 se dvě nejvýznamnější mníšecké církevní památky ponoří do tmy.

Připojit k Hodině Země se můžete i vy ve svých domácnostech. Zhasněte doma v sobotu 27. března ve 20:30 a ukažte, že chcete zdravou přírodu, na kterou se všichni můžeme spolehnout. Naléhavě potřebujeme stabilní klima. Spojme se a zastavme hrozivý úbytek přírodní rozmanitosti. Chraňme přírodu. Je našim největším spojencem v boji proti globálnímu oteplování a je nezbytná pro naše přežití a dobrý život všech.

HODINA ZEMĚ je každoroční mezinárodní akce, jejímž cílem je atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Hodina Země povzbuzuje jednotlivce, obce a organizace k zhasnutí světel na dobu jedné hodiny od 20:30 do 21:30. Akci vymyslel Světový fond na ochranu přírody (WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu. Od roku 2010 se koná i v České republice.

Více informací o akci HODINA ZEMĚ 2021 se dozvíte na jejích webových stránkách.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se