V knihovně jsme si „vycvičili draky“

V knihovně jsme si „vycvičili draky“

Posluchači dračí akademie na návštěvě Fantasy vesničky Foto: archiv autorky

V srpnu se v knihovně konal 6. ročník příměstského tábora. Letos jsme se s dětmi vydali na ostrov Blp, abychom si vycvičili své draky.

V pondělí začala naše dračí akademie. Nejdřív jsme se poznali mezi sebou. Odpoledne
jsme malovali příbory a batikovali trička.
V úterý dopoledne probíhal výcvik Vikingů, zkoušeli jsme, zda jsme obratní a dobří lupiči. Pak přišel odpočinek v podobě povídání si s Tomášem Hoškem o severské mytologii a historii. Po obědě jsme se vydali na Dračí ostrov a navštívili Fantasy vesničku, kterou
jsme dobře zmapovali. Pak na nás čekalo dobývání pevnosti a hledání dračích vajec. Vše se povedlo a všichni jsme si domů odnášeli dračí vejce a těšili se, až se nám drak vylíhne.
Ve středu dopoledne se tak stalo a my měli své mazlíčky. Museli jsme si o nich něco zjistit. V lese jsme našli kartičky, kde bylo napsáno, jak drak bude velký, kolik bude vážit a co jí. Když už jsme všechno věděli, bylo důležité získat pro draka potravu. To nebylo jednoduché, museli jsme projít přes strážce a ti nás jen tak nepustili, ale nakonec jsme potravu pro draky získali. Odpoledne nás čekal výcvik na lodích a vodní bitva.
Ve čtvrtek nás čekala celodenní výprava. Nejdřív jsme se zastavili na Dobříši ve Francouzském parku, kde nás čekala stezka s úkoly, pak jsme chvátali na autobus, který nás odvezl do vesničky jménem Homole. Šli jsme do zdejšího Zooparku, kde mají spoustu zvířátek, hlavně daňky, krávy, kozy, bojové slepice a spoustu dalších. Nejlepší bylo, že jsme všechna zvířátka mohli krmit jídlem, které jsme dostali od paní majitelky a taky jsme si je mohli pohladit. Po návratu do knihovny jsme měli večeři a volnější program. Dostali jsme pytlíky, které jsme si mohli pomalovat, našít na ně různé obrázky a podobně. Když se začalo stmívat, vydali jsme se na cestu odvahy. Šli jsme stezkou osvícenou svíčkami, potkali jsme pár strašidel a na konci cesty byl poklad, který hlídal drak. Všichni jsme to zvládli!
Pátek se nesl v klidnějším duchu, hráli jsme karetní hry a pak se šli podívat do zámecké zahrady na sovy, některé jsme si mohli i pohladit. Pak začala Thórova slavnostní hostina a vyhlášení. Za absolvování akademie jsme dostali hru Sedm draků a spoustu dalších maličkostí.
Těšíme se zase v příštím roce!

Děkuji všem, kdo se na přípravě a chodu příměstského tábora podíleli. Jmenovitě: Markétě Paulové a Lence Rosendorfové za pomoc na táboře, Gitě Otavové za přípravu programu a her, Tereze Bauerové za nádobí a odvoz dračích vajec, Gastro TEMAR s.r.o. za výborné obědy a Zooparku Homole a Fantasy vesničce, že jsme je mohli navštívit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se