Čejčata hledala na letním táboře „drahokamy“

Čejčata hledala na letním táboře „drahokamy“

Při kroužkování ptáků jsme si prohlédli také ledňáčka. Foto: autorka

Předposlední týden v srpnu se letos opět konal tábor Fortunie, který klub Čejka pořádá již více než 15 let.

Tématem bylo bohatství přírody, děti měly za úkol podle různých vodítek hledat v okolí tábora „drahokamy.“ Ty byly schované na různých místech, kterým by člověk obyčejně věnoval jen minimální pozornost, jako je například krmelec či přístřešek smotaný z vrb.
Během celého tábora se Čejčata učila týmové práci, trpělivosti a orientaci v přírodě během různých aktivit. Také všechna došla na nejjižnější bod v ČR, gratulujeme!
Jako každý rok, tak i letos probíhalo za dozoru táborové ornitoložky kroužkování ptáků. Děti si mohly prohlédnout pěvce, jako jsou například hýl a červenka a také dva nádherné ledňáčky.
Ani kuchyně letos nezůstala pozadu. Naše obě skvělé kuchařky kouzlily na novém profi plynovém sporáku v obrovských hrncích neskutečné dobroty. Nechyběly kynuté knedlíky, oblíbené řízky, bramborák a lívance a k tomu skoro každé odpoledne nějaký výborný dezert. Vedoucí a všichni instruktoři se pilně věnovali tomu, aby vše proběhlo tak jak má. Svůj zápal při všech bojových hrách přenesli v dobrém i na děti.
Volný čas dokázaly děti využít nejen ke koupání a stavění „vlastního ostrova“, ale také
tomu, aby se zdokonalily v botanice a zoologii. Nacházely a určovaly mnoho rostlin, ale také hmyzu a obojživelníků. Vyplňovaly „Čejčátko“ plné křížovek a rébusů, které každoročně vytváří Věra, aby děti také dělaly vědu.
Za povedený tábor bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným a také městu Mníšek pod Brdy a rodičům, díky nimž jsme získali finanční prostředky na pořízení nového vybavení, které všem zúčastněným usnadnilo a zpříjemnilo týdenní pobyt v údolí u Větší Vltavice.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se