Letošní Blešák podpořil opuštěné psy a kočky

Letošní Blešák podpořil opuštěné psy a kočky

Paní Adéla si z Blešáku odvážela plný kufr dárků pro své malé svěřence

Na letošní Bleší trh do mníšeckého předzámčí přijel rekordní počet prodejců. Za krásného počasí tu v sobotu 11. září rozložilo své stolky a deky 50 prodejců a prodejkyň, kteří nabízeli použité zboží různého druhu i kvality.

Zájemci o prodej byli s několikaměsíčním předstihem vyzváni, aby vyklidili své sklepy, garáže a půdy a na louku do mníšeckého předzámčí přijeli za symbolickou nabídnout věci, které již nepotřebují. Vedle knih mnohých žánrů se tu sešly plyšové i plastové hračky, kuchyňské nádobí, funkční i méně funkční spotřebiče i starožitnosti. Nechybělo tu ani oblečení nebo obuv různých velikostí. Nabídka byla široká a o tom, že byla i lákavá, svědčili vesměs spokojení návštěvníci, kteří odcházeli s plnou taškou praktického oblečení nebo jen s drobností, kterou si obohatí domácnost.

Nabídka oblečení byla přepestrá

„Přivezli jsme sem hračky po našich dětech, které už odrostly a než ty věci vyhodit, tak je lepší je nabídnout někomu dalšímu. Taky jsme dovezli knížky, které už mají holky přečtené a překvapilo mě, jaký je o ně zájem. Nejvíc asi o dobrodružnou literaturu pro teenagery,“ uvedl svou motivaci k účasti na letošním Bleším trhu Jiří Rom a dodal: „My jsme jenom neprodávali, ale i nakupovali. Objevili jsme tu starý kufr, který se holkám hodí na skautské tábory.“ A to je přesně smysl Blešího trhu: Prodat pro mě již nepotřebnou věc a zároveň najít a koupit něco, co mi ještě poslouží nebo jen udělá radost.

K nejvyhledávanějšímu zboží na Blešácích patří knihy

Charitativní rozměr Blešáku
Již třetím rokem měl mníšecký blešák také dobročinný rozměr a tentokrát
se jeho organizátoři, Zuzana Škodová a Josef Porsch rozhodli podpořit kočičí a psí útulek Srdeční záležitosti ze Staré Huti. S dostatečným časovým předstihem zveřejnili seznam věcí, které by v útulku potřebovali a požádali zájemce z řad veřejnosti, aby jim je donesli
právě během konání Blešího trhu. Zájem byl především o kočičí granule, konzervy, paštičky, stelivo, podložky, deky, vodítka, obojky, misky, odčervovací tablety, psí piškoty a pamlsky. „Chtěla bych poděkovat všem dobrým lidem, kteří materiálně přispěli našim zvířátkům, o které pečujeme, v tuto chvíli je to asi 50 koček a 7 pejsků,“ říká paní Adéla ze Srdečních záležitostí a dodává: „Lidé nám nosí nejvíc deky a pamlsky, viděla jsem tu i pelíšek. Všechny darované věci nám udělaly velkou radost.“

MNíšecký Blešák se konal již posedmé

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se