Mladí Divočáci se utkali v kulečníkovém turnaji

Mladí Divočáci se utkali v kulečníkovém turnaji

Společná fotografie před turnajem

Ve čtvrtek 23. prosince uspořádalo vedení sportovního klubu SK Divočáci z Mníšku kulečníkový turnaj pro své nejmladší členy s názvem Junior cup 2021.

Celkem se u kulečníkových stolů v mníšeckém Clubu Ef sešlo 11 chlapců a 3 dívky, kteří vytvořili dvě základní skupiny po 7 hráčích. Uvnitř skupin se utkal „každý s každým“, takže si všichni užili svou oblíbenou hru v dostatečné míře a měli čas potrénovat. Potom se bojovalo v tzv. pavouku, ve kterém systém k. o. určil konečné pořadí v turnaji.
Postaráno bylo o všechny děti, nikdo se nenudil. Kdo zrovna nešťouchal, mohl si s kamarády zahrát šipky, karty, kostky nebo Člověče nezlob se.

Úvodní rozstřel

Za turnajem stála perfektní organizace a o všechny účastníky bylo dobře postaráno i po stránce dodržování pitného a jídelního režimu. Hlad a žízeň zahnalo drobné pohoštění včetně ovoce a vynikající oběd z Restaurace Malá Svatá Hora (hovězí polévka a rajská omáčka s hovězím plátkem a těstovinami).

Chvilka soustředění před úderem

Vítěz turnaje, nejzkušenější hráč René Kůst, gentlemansky přenechal svůj pohár dalšímu z účastníků, a tak na pomyslnou bednu vystoupali Antonín Švarc, David Mosler a Jakub Schiller.
Všichni účastníci dostali, jako odměnu za své parádní výkony, rukavičku, křídu s pouzdrem a přívěšek ve tvaru kulečníkové koule.

Nejlepší hráči turnaje s organizátorkou Evou Maškovou

Ve skutečnosti ovšem o poháry a stupně vítězů nešlo, smyslem turnaje bylo děti zabavit, potrénovat kulečník a stmelit mladý kolektiv uvnitř nového sportovního oddílu, což potvrdila i hlavní organizátorka turnaje Eva Mašková: „Jsem nadšená z pohodové atmosféry, která tu po celý den panovala. Dětem se tu líbilo a myslím, že si turnaj báječně užily. Pohled na jejich soustředěné tváře při hře a radost z úspěšného kulečníkového úderu mě utvrdily v tom, že jsme se založením oddílu Divočáci z Mníšku vydali správnou cestou.“

Na nejlepší hráče čekaly krásné poháry

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se