Obyvatelé Mníšku darovali na dobrou věc téměř dvě tuny potravin!

Obyvatelé Mníšku darovali na dobrou věc téměř dvě tuny potravin!

Usměvavé dobrovolnice ve slušivých zástěrách s logem sbírky

V sobotu 12. listopadu se konala celorepubliková SBÍRKA POTRAVIN, jejímž cílem bylo shromáždit jídlo a drogistické zboží pro potřebné lidi, kteří se ocitli v hmotné nouzi.

Do dobročinné akce se zapojily také dva mníšecké supermarkety. Zatímco sbírku v Albertu zajišťovala mníšecká radnice, akci v Bille pořádala Charita Starý Knín.
Organizace sbírky by nebyla myslitelná bez ochotných dobrovolníků, kteří zajišťovali propagaci přímo na prodejnách a skládali darované zboží do banánových krabic. Naplněné krabice pak odváželi strážnici mníšecké městské policie do skladu v Městském kulturním středisku.
Během desetihodinové akce (od 8 do 18 hodin) se podařilo darovanými věcmi naplnit celkem 102 banánových krabic! Podle váhy a druhu zboží odhadují dobrovolníci jejich celkovou hmotnost na necelé dvě tuny! Mezi darovanými potravinami převládaly různé tvary těstovin, rýže, luštěniny, mouka a rostlinné oleje. Nechyběly ani masové a rybí konzervy, dětská výživa a sunar, trvanlivé mléko, sladkosti a rozličné drogistické zboží jako šampony, toaletní papír, zubní pasty a sprchové gely.

Dobrovolnice neopouštěla dobrá nálada

Darované zboží z Albertu
Štědří zákazníci Albertu dokázali zakoupeným zbožím naplnit úžasných 52 banánových krabic! Mníšecký supermarket tak získal prvenství ve své oblasti, když ostatních pět zúčastněných prodejen (Praha-Zbraslav, Příbram, Beroun a dvě v Plzni) překonal v počtu krabic doslova „o parník“.
Darované potraviny a drogistické zboží z Albertu bude nabídnuto obyvatelům Mníšecka, kteří se ocitli v hmotné nouzi: osamělým seniorům, lidem s nízkým příjmem, hendikepovaným osobám apod.
Zájemci o hmotnou pomoc mohou kontaktovat sociálního pracovníka města Bc. Lukáše Říhu na tel.: 739 735 447, nebo za ním zajít na městský úřad v době úředních hodin (pondělí a středu od 8:00 do 17:00).

Sklad potravinové pomoci v Městském kulturním středisku po vyložení darovaného zboží z krabic ze supermarketu Albert

Darované zboží z Billy
Štědří zákazníci Billy dokázali zakoupeným zbožím naplnit skvělých 50 banánových krabic!
Darované potraviny a drogistické zboží z Billy poslouží klientům Charity Starý Knín, která provozuje tři sociální služby: azylový dům v Mokrovratech, sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi z Dobříšska a Novoknínska ohrožené sociálním vyloučením a sociální rehabilitaci pro osoby s fyzickým, mentálním a duševním postižením.

Zaměstnanci Billy přispěli na nákup potravin a drogistického zboží částkou 10 tisíc korun


„Chtěla bych moc poděkovat všem lidem, kteří se do Sbírky potravin zapojili. Štědrým dárcům, kteří svým nákupem přispěli potřebným lidem. Dobrovolníkům, kteří ve svém volném čase pomáhali na prodejnách s propagací i nakládáním darovaného zboží do krabic. A ochotným strážníkům naší městské policie za odvoz všech krabic z Albertu do skladu. Je úžasné, že mezi námi žije spousta lidí, kterým není lhostejný osud spoluobčanů v hmotné nouzi a jsou s nimi solidární,“ komentovala úspěšnou sbírku mníšecká místostarostka Daniela Páterová.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se