Výrobna čerstvých těstovin Pasta Fidli působí v mníšeckém Edenu již šestým rokem. Na pokraji krachu se ocitla po plošném uzavření restaurací, které jsou jejími hlavními zákazníky. Před výpovědí se rázem ocitlo také pět zdravotně znevýhodněných osob z Mníšku a okolí, které ve svém podniku Hana a Gabriela Cyrnerovy zaměstnávají.
„V momentě, když v březnu zavřely restaurace, tak jsme přišli o téměř všechny zákazníky a ocitli se na pokraji likvidace se skladem plným hotových těstovin,“ popisuje kritický stav z letošního jara jednatelka Gabriela Cyrnerová a pokračuje: „zachránili nás tehdy lidé z Mníšku. Poté, co jsme zveřejnili na webu a facebooku informace o naší situaci, tak k nám okamžitě začali jezdit a nakupovat čerstvé těstoviny pro domácnost.“
I když už jsou restaurace a obchodní centra několik měsíců otevřené, klesl Pasta Fidli obrat, oproti začátku roku, až o 90 %. Své zboží dodávali totiž převážně do gastro provozů v centru Prahy, které stále trápí výrazný propad počtu hostů z ciziny. Majitelky Pasta Fidli si ale nejsou zvyklé stěžovat a rozhodly se těžkou situaci zvládnout. Na jaře rozjeli nový e-shop, přes který dodávají těstoviny po celé ČR do 48 hodin a zavedly také dárkové poukazy.
Rozvážka platí také pro Mníšek pod Brdy, ale jednodušší bude, když si těstoviny objednáte předem a pak si pro ně zajdete přímo do jejich provozovny do Edenu. Jsou tu každý všední den od 6 do 12 hodin nebo po telefonické domluvě na 722 633 078. Pokud ale zrovna půjdete náhodou kolem a zastavíte se tu, tak s prázdnou určitě neodejdete. Ve skladu se pro vás určitě něco najde.
„V nabídce máme 13 tvarů těstovin a 6 druhů plněných raviol, které stačí uvařit ve vroucí vodě a můžete je servírovat. Necháváme si dovážet ty nejkvalitnější suroviny, jako je italská semolinová mouka z tvrdé pšenice nebo pasterizované vejce nejvyšší kvality. Díky těmto ingrediencím jsou pak i chutnější, více zasytí a nesníte jich tolik,“ vypočítá výhody čerstvých těstovin Hana Cyrnerová.
Kompletní nabídku e-shopu najdete na shop.pastafidli.cz.
Článek je zveřejněn v rámci rubriky PŘEDSTAVUJEME MÍSTNÍ PODNIKATELE.