Břichomluvec rozesmíval děti i dospělé

Břichomluvec rozesmíval děti i dospělé

Matýskovi kamarádi a Zdeněk Polach

Druhou březnovou sobotu přijel do Pavilonu břichomluvec Zdeněk Polach a se svými loutkami dokázal naplnit celý velký sál diváky, kteří byli zvědaví na jejich show.

Na pódiu rozjeli veselou zábavu, při které se obecenstvo báječně bavilo. Nejdříve si břichomluvec pozval na jeviště školáka z obecenstva, za kterého pronášel vtipné repliky chraplavým hlasem kuřáka, což ovšem malého showmana absolutně nerozhodilo. Pak si postupně na bidýlko nosil loutky, které „rozmluvil a rozezpíval“. Jejich vtipné „dialogy“ vyvolávaly u dětí salvy smíchu. Nejdříve se představila ukecaná papoušice Lady Gaga, která zazpívala anglickou abecedu. Vystřídal ji huňatý a nabručený medvěd Garry, který divákům vyprávěl o tom, jak snědl velkou čokoládu, aniž by tušil, že ji koupil Zdeněk manželce jako dárek k narozeninám.
Vzhledem k tomu, že s dětmi přišli také rodiče, jedna scénka se zaměřila na dospělé publikum. Zdeněk si na pódium vybral z hlediště vybral diváka a divačku, na obličeje jim nasadil masky, jejichž čelisti rozhýbával ovladačem a „vkládal jim do úst“ vtipné repliky. Nakonec mu „odsouhlasili“ i taneček na Gottovu píseň Trezor. Taneční pohyby tak byly to jediné, co dělali oba dospěláci z vlastní vůle. Nutno ovšem dodat, že každý šťastlivec, kterého si pozval na pódium, byl při návratu do hlediště obdarován.
Netrpělivé děti už vyvolávaly Matýskovo jméno, a tak Zdeněk přinesl prostořeké mimino. Matýsek se hned se Zdeňkem pohádal se o to, kdo je šéf, a tak si břichomluvec nechal od ochotné divačky zalepit ústa páskou. Přesto Mates žvanil dál, a tak na chvilku vyfasoval dudlík. Další rozepře následovala, když si Matýsek vynutil, aby při vyprávění pohádky o Červené karkulce nahradil vlka jeho oblíbenou hračkou Kačenkou. Nakonec musel Matýsek z pódia odejít na přebalení, protože se hlasitě pokakal.
Finále show obstarala společná píseň Matýska s kamarády, kterých se na lavici posadilo celkem sedm.
Následovala autogramiáda, při které si děti, které přinesly vlastnoručně nakreslený obrázek jejich miláčka Matýska, pestrobarevný plakát se Zdeňkem Polachem a jeho loutkami. Samozřejmostí bylo i focení s Matýskem.

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se