Čtyři kapely, čtyři žánry. Takový byl letošní ročník Bronfestu

Čtyři kapely, čtyři žánry. Takový byl letošní ročník Bronfestu

Festival zakončilo vystoupení rockové kapely BLAŽENKA

V Amfiteátru u Káji Maříka se v sobotu 21. srpna konal v pořadí již 6. ročník hudebního festivalu Bronfest. Půldenní festival, který pořádá Mníšečan Broněk Přibyla, je určen fanouškům a fanynkám kvalitní muziky napříč hudebními žánry.

Na začátku publikum rozesmál svými vtipnými a cíleně hyper nekorektními texty písničkář XAXIER BAUMAXA. Tento interpret „severočeského folku“ si bere ve své tvorbě na paškál nešvary moderní společnosti, a co je na něm asi nejsympatičtější, nebere se moc vážně a dokáže si dělat legraci i sám ze sebe.

Písničkář XAVIER BAUMAXA bavil publikum chytrými texty. Kromě kytary zahrál i na ukulele

Natěšené obecenstvo rozpohybovala svými klezmerovými tóny s dominantním zvukem klarinetu kapela TROMBENIK. A kdyby jim někdo nerozuměl, tak zpívali v jazyku jidiš (slovy frontmana: špatnou němčinou), kterým hovořilo židovské obyvatelstvo ve východní Evropě.

Židovský klezmer TROMBENIKu byl asi pro mnohé diváky novinkou

Hodinou plnou bluesové muziky v libozvučné slovenštině potěšila publikum trojice s nezapamatovatelným názvem ZVA 12-28 BAND.

Několikaminutové blues může být věnováno i potravině, jako je „hrubá múka

Už po soumraku vystoupila na pódiu s téměř dvouhodinovým programem kapela BLAŽENKA s frontmanem Broňkem Přibylou, která sobotní noc naplňovala svými starými hity i zbrusu novými songy z alba Fatální Mánička.

K šestičlenné kapele se na pár songů připojil hráč na foukací harmoniku, který seděl v obecenstvu

Přítomné diváky nakonec ani snad moc nemrzelo, že ohlášená hvězda večera skupina VLTAVA musela své vystoupení v Mníšku zrušit. Její frontman Robert Nebřenský totiž po pátečním dvoukoncertu přišel o hlas.

Na závěr Broněk publiku slíbil, že příští Bronfest bude věnován jazzu.

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se