Dětský den proběhl podle „mokré“ varianty

Dětský den proběhl podle „mokré“ varianty

Taneční vystoupení

Již třetím rokem se OSLAVY DĚTSKÉHO DNE odehrávají na školním hřišti, které nabízí všem: dětem, spolkům, atrakcím i stánkařům velkorysý prostor pro několikahodinovou show.

Hlavní organizátoři, město Mníšek pod Brdy, ZŠ Komenského 420 a BIOS fit, naplánovali letošní oslavy na poslední květnový den. Areál hřiště byl perfektně nachystán, s razítkovou cestu bylo na děti připraveno i 20 mníšeckých volnočasových a sportovních spolků a organizací.

Stanoviště Krav Maga

Nevyzpytatelné počasí ovšem rozhodlo jinak a pár minut po 14. hodině začala průtrž mračen, která všechny zahnala do prostorné tělocvičny. Několik hodin trvající liják rozhodl o tom, že děti oslaví svůj svátek podle „mokré“ varianty, kterou měli pořadatelé operativně zajištěnu. Ani liják a přesun zábavy z venkovního areálu pod střechu nepřipravily děti o jejich oslavu. Do tělocvičny se přesunula i většina spolků, jejichž prezentace se vešla dovnitř (například poníci zůstali venku a putovaly do sucha) a pro děti vytvořily razítkovou stezku se stanovišti. Například u Domova pro seniory trénovaly paměť (otázky typu „Kde bydlí Shrek a Fiona?“ nebo „Kdo byl nápadníkem Makové panenky?“ zaskočily i mnohé dospělé). Zručnost předváděly u stanovišť tenistů a badmintonistů, kde je čekal slalom s tenisákem, resp. košíčkem na raketě. U Čejky metaly kostkou a podle čísla, které jim padlo poznávaly na fotkách živočichy. U Element pohybu si vyzkoušely specifika chůze naboso a artistické náčiní. U Hvězdárny na ně čekaly kvíz a omalovánky s astronomickou tématikou. Za splněné úkoly získávaly razítka do karty, kterou pak v cíli proměnily za sladkosti a drobné dárky – na stezku se vydalo na 400 dětí!

Siloměr v akci


Akce s „mokrou variantou“ se povedla, diváci nepřišli ani o kulturní program: dostalo se i na původně avizovaná taneční vystoupení. Návštěvníci nezůstali ani bez občerstvení: mohli si buď dojít ven ke stánkům, nebo se posilnit uvnitř v tělocvičně: o přísun pití a zákusků se tradičně starali zaměstnanci školní jídelny.

„I když jsme až do poslední chvíle doufali, že se nám déšť vyhne, počasí rozhodlo jinak a museli jsme se přestěhovat pod střechu. Přesto jsem ráda, že se děti ani dospělí nenechali deštěm odradit a do tělocvičny jich za námi dorazilo velké množství a zábavu si užívali,“ zhodnotila akci mníšecká místostarostka Daniela Páterová a dodala: „Děkujeme všem spolkům, organizacím i jednotlivcům, kteří se na Dětském dnu podíleli. Podařilo se vám na dětských tvářích vykouzlit nadšené úsměvy, což je to nejdůležitější.“

Poděkování patří sponzorům za jejich štědré finanční příspěvky:
PromoTech
Tipsport Sportuj s námi,
Lékárna Bellis
Wamag
Maqfort
Bagry Keyř
Herbadent

Použitá foto: Lenka Živná – další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se