Dětský muzikál pohladil po duši a přispěl na dobrou věc téměř 14 tisíci korunami

Dětský muzikál pohladil po duši a přispěl na dobrou věc téměř 14 tisíci korunami

Tři mudrci z Východu a zvířátka se klaní v Betlémě právě narozenému králi

Pod dojmem tragédie, při které zahynulo 14 nevinných lidí a celá republika se zahalila do smutku, působil dětský muzikál jako hojivý balzám na duši a symbol naděje.

Den před Štědrým večerem se v Pavilonu konal muzikál PUTOVÁNÍ ZA HVĚZDOU, jehož autorkami jsou členky mníšecké farnosti Daniela Feltová (texty a režie) a Pavla Nováková (hudba).
Hrálo, zpívalo a tančilo v něm 16 dětí z mníšecké farnosti, hudební doprovod zajistili: Pavla Nováková (klávesy), Martina Krejčová (zobcová flétna), Veronika Kopecká a Majda Sedláková (housle), Barča Kopecká (klarinet) a Marek Novák (violoncello).

Hrálo se, zpívalo i tančilo

Velký sál Pavilonu se zaplnil doslova do posledního místa, odhadem přišlo 150 návštěvníků, kteří si nenechali ujít o tom, jak nejen tři mudrci, ale i zvířátka putovala do Betléma za právě narozeným králem.
Zvířátkům byla průvodkyní byla želva, protože „může soupeřit se lvy a moudrostí vyhraje“. Nejprve potkala zlé vlky, kteří „dostali do vínku, že jak opustí maminku, tak zvlčí“. Želva z nich některé přesvědčí, protože přicházející král bude mít rád každého – tedy i vlky: „Přijde král, co bude všechny vést k lásce, která mění svět a vlk přestane nenávidět“. Potom narazí na ovce, které chtějí vlci smlsnout, ale želva jim to zakáže, protože: „Kdo chce putovat za králem, už nesmí dělat zlé věci.“ Ovce zapochybují o tom, že by byl na král zvědavý, protože jsou „moc obyčejné, tělo tlusté, nohy krátké, líce bledé a nikdo je nebere moc vážně.“ Želva je ale přesvědčí, aby putovaly s nimi, protože král „do svého království nezve mocné pány, ale všechny chudé, malé, ubohé.“ Potom narazí na osla, který si o sobě myslí, že je hloupý a nikdo o jeho rozum nestojí. Společně ho přesvědčí, že není hloupý, ale dobromyslný a jednou na svém hřbetu poveze Spasitele světa. Dále potkají volka, který si myslí, že už je starý, nikdo ho nepotřebuje, a ještě navíc lidé používají jeho jméno jako nadávku. Želva mu však odpoví, že král přichází pro všechny: pro mladé i staré, zdravé i nemocné…i pro bývalé lumpy. Muzikál končí příchodem do Betléma, kde se tři mudrci i zvířátka pokloní nově narozenému králi, Ježíš Kristu, který „nese radost, lásku vám, naší hvězdou on je sám“. Krásný příběh lásky a naděje vyprávěný dětmi.

K průvodu do Betléma se postupně přidávala další a další zvířátka

V muzikálu účinkovaly děti: Markétka Ptáčková, Áňa Kácovská, Bětka Borská, Niki Svobodová, Anička Nováková, Kačka Havelková, Eliška Havelková, Šimon Večeřa, Kačka Loudová, Verunka Nováková, Miriam Kopecká, Kristýnka Kopecká, Markétka Nováková, Barča Vařílková, Libuška Hrubá a Kuba Krejčí.

Na dobrovolném vstupném se vybralo celkem 13 853 Kč, za které si v Azylovém domě sv. Ludmily pro matky s dětmi Mokrovratech koupí nový bojler, protože ten starý už jim přestal sloužit. Kromě finančního příspěvku si s sebou jeho ředitel František Petrák odvezl do azylového domu i dvě bedny a čtyři tašky plné ošacení a obuvi pro děti, které přinesli návštěvníci koncertu.

Děkujeme účinkujícím dětem i dospělým za úžasný předvánoční zážitek!
Zvláštní poděkování patří také oběma autorkám, Daniele Feltové a Pavle Novákové.
Těšíme se, že se muzikál dočká v příštím adventním čase repríz.

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

Závěrečná děkovačka
Závěrečná děkovačka, autorky muzikálu vlevo

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se