Dětský vánoční muzikál udělal radost a zároveň pomohl dobré věci

Dětský vánoční muzikál udělal radost a zároveň pomohl dobré věci

Závěrečná děkovačka, aplaus nebral konce

Úžasný hudební dárek čekal na všechny, kteří se rozhodli navštívit představení muzikálu UŽ SVĚTLO NA SVĚT PŘIJÍT MÁ.

Před naprosto zaplněným hledištěm v Pavilonu (diváci i stáli) sehrálo, zazpívalo a zatančilo 21 dětí známý biblický příběh, který ale autorky, Daniela Feltová a Pavla Nováková z mníšecké farnosti, zasadily do současnosti, a tak jsme mohli sledovat složité putování Josefa a Marie krátce před narozením Ježíše.

Josef s Marií po narození Ježíše

Muzikál začíná v roce 1 odchodem Marie a Josefa z Nazaretu do Betléma kvůli nařízenému sčítání lidu. Andělským přičiněním však dojde k posunu času a Josef s Marií se ocitnou v roce 2022. V Betlémě dvojici ve všech domech odmítají, protože mají údajně plno, nebo spoustu jiné práce: uklízení, pečení cukroví, koukání na televizi a podobně. Nakonec naleznou útočiště v polorozbořeném domě, kde Marie porodí syna Ježíše a kam jim jejich kamarádi přinesou praktické dárky: pánev wok, nůž, mop, polštář, čepice, med, chléb a sůl, ale také „domácí vánočky kus, protože kupovaná je hnus“.

Hybateli děje byli andělé, kteří dvojici přenesli z roku 1 do současnosti

Kulturní akce měla i charitativní rozměr, neboť dobrovolné vstupné putovalo na dobrou věc. Výtěžek ve výši 12 630 Kč přispěje na provoz Azylového domu sv. Ludmily v Mokrovratech, zejména na pořízení nové automatické pračky.

Všem štědrým dárcům děkujeme!

Vše začalo povinným sčítáni lidu v rozsáhlé Římské říši

Autorkami muzikálu jsou Daniela Feltová (texty a režie) a Pavla Nováková (hudba).
V muzikálu účinkovali: Matyáš Novák, Anička Nováková, Miriam Kopecká, Markétka Ptáčková, Marťa Krejčová, Barča Vařílková, Kačka Havelková, Eliška Havelková, Kačka Loudová, Šimon Večeřa, Aninka Kácovská, Anetka Ondráčková, Niki Svobodová, Verunka Nováková, Líba Hrubá, Kája Čapková, Kristýnka Kopecká, Bětka Borská, Mája Pourová, Lucka Bartáková a Maruška Bartáková.
Hudební doprovod obstarali Pavla Nováková (klávesy), Marek Novák (violoncello), Alice Gurtnerová (příčná flétna), Veronika Kopecká a Magdalena Sedláková (housle) a Martina Krejčová (zobcová flétna).

Akci pořádala Římskokatolická farnost Mníšek pod Brdy.

Použitá foto: autor
Více fotografií najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se