Mníšeckým předzámčím zaduní rockový festival LET´S ROCK

Mníšeckým předzámčím zaduní rockový festival LET´S ROCK

V sobutu 21. května 2022 potěšíme všechny fanoušky domácího rocku i slavných zahraničních kapel.
Na travnaté ploše mníšeckého předzámčí se bude konat 1. ročník festivalu LET´S ROCK!

Od 13:40 až do pozdních večerních hodin se na pódiu vystřídá pět kapel, vyznávajících rockovou hudbu:

  • 13:40-14:30 – V.I.T. Band
  • 14:45-15:30 – 008
  • 16:30-17:30 – Vilém Čok & Bypass
  • 18:30-19:30 – Guns´n Roses Tribute Slovakia
  • 20:30-21:30 – Špejbl´s Helprs (AC/DC revival)

Vstupné v předprodeji činí 200 Kč, na místě 250 Kč.
Vstupenky můžete v předprodeji sehnat na podatelně mníšeckého městského úřadu nebo v kavárně Malý mnich. Online si je můžete pořídit na QR TICKET.

Vystoupení 008 slibuje punk rockovej nářez. Foto: Markéta Vondráková

Skupina 008 vznikla v roce 2011. V té době kapela intenzivně zkoušela jak cover písně, tak i svou vlastní tvorbu. První veřejný koncert odehráli 27. 8. 2011 v Mníšku pod Brdy u Zadního rybníka. V roce 2012 nahráli své první album s názvem Svět kolem nás. O rok později měla kapela premiéru na Skalecké pouti.
Kapela koncertuje především v klubech a na menších festivalech ve středních Čechách a Praze. V roce 2017 dělali předkapelu skupině Škwor na Mníšeckých slavnostech piva. V roce 2019 a 2021 uspořádali dva Benefiční koncerty pro Aničku.
Videoklip s jejich skladbou Tak se měj! najdete na YOUTUBE.

V.I.T. Band na Koncertu pro Ukrajinu v mníšeckém předzámčí (březen 2022). Foto: Michal Kroutil

V.I.T. Band je pražský cover band, parta ostřílených muzikantů a mladého nadějného basáka
– Vítka. Hrají pro radost staré fláky od Deep Purple, Black Sabbath, The Doors, Rolling Stones, CCR, Pink Floyd, Led Zeppelin, Slade, Pearl Jam, RATM, Jimiho Hendrixe, Franka Zappy a dalších.
Zpěvákem kapely je Mníšečák Broněk Přibyla, který v našem městě, v amfiteátru Restaurace Káji Maříka, pořádá již sedmým rokem multižánrové festivaly s názvem Bronfest.
Jejich coververzi songu Fortunate Son (Creedence Clearwater Revival) najdete na YOUTUBE.

Vilém Čok doslova řádil na Skalecké pouti 2021. Foto: autor

Vilém Čok je zpěvák, baskytarsta a showman. Stálicí české rockové scény je už přes 40 let. V roce 1981 uskutečnil svůj životní přestup do legendárního Pražského výběru. Byl také hostujícím zpěvákem a baskytaristou skupiny Stromboli, pro kterou složil text a nazpíval píseň Ó hory. Na konci 80. let založil skupinu Nová Růže. Po jejím rozpadu vytvořil skupinu Delirium tremens. V roce 2003 začal opět koncertovat Pražský výběr, než se definitivně rozpadl roku 2006. Vilém Čok zpíval v muzikálech Excalibur, Obraz Doriana Graye a dalších.
Kromě toho zpívá se svou skupinou ByPass, která vznikla v roce 2005. Mníšeckém publikum nadchli svou dynamickou show na Skalecké pouti 2021.
Coververzi songu Půlnoční závodní dráha v originálním pojetí Viléma Čoka a jeho kapely najdete na YOUTUBE.

Špejbl´s Helprs

Špejbl´s Helprs (AC/DC revival)
Na počátku všeho stála touha několika muzikantů zahrát si staré, ale nestárnoucí, dokonale vymyšlené songy. Původním záměrem nově vznikající skupiny bylo prezentovat díla rozličných autorů světové i domácí scény a bavit tím hlavně sebe a návštevníky svých vystoupení. Ovšem záhy po nastudování několika písní kultovní australsko-skotské formace AC/DC bylo jasné, že právě tato muzika, při jejímž poslechu většina ze členů kapely prožívala své první rockerské sny již v období povinné školní docházky, je kejich srdcím nejbližší. A tak vznikl tribute band.
Když tribute, tak precizně. Tak by se dalo formulovat motto jejich snažení. Velkou devizou skupiny Špejbl’s Helprs je zpěv v podání Petra Průši, který se vypořádal s originálním projevem Briana Johnsona téměř dokonale.
Hit Thunderstruck v jejich podání najdete na YOUTUBE.

Guns´n Roses Tribute Slovakia

Guns´n Roses Tribute Slovakia
Základní ideou skupiny je obsáhnout repertoár této celosvětově známé kapely a připomenout si ducha doby, ve které působila.
Kapela se skládá z hudebníků, kteří se v jejich počátcích inspirovali hudbou G’N’R. Při rozhodování o tom, zda prezentovat repertoár vlastním způsobem nebo co nejpůvodněji, se rozhodli pro druhou možnost, kterou dokonce obohatili kostýmy. Připomíná nám atmosféru našeho dětství a nostalgii 80. let 20. století a jejího ducha.
Hit Knockin on Heavens Door v podání revivalové kapely najdete na YOUTUBE.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se