Do Pavilonu přijela princezna Čokoláda, aby se naučila zdravě jíst

Do Pavilonu přijela princezna Čokoláda, aby se naučila zdravě jíst

Kašpárek s princeznou

Před zcela zaplněným sálem mníšeckého Pavilonu vystoupilo DOBŘE NALADĚNÉ DIVADLO o dvou hercích: Markétě Javorkové a Josefu Kovářovi.

Přijeli s pohádkou PRINCEZNA ČOKOLÁDA, která zábavnou formou dětskému publiku ukázala, že daleko zdravější než sladkosti, a přitom stejně chutná, jsou normální jídla, která jim doma připravují rodiče.
Jak už jméno titulní postavy napovídá, holdovala princezna čokoládě, cukroví a bonbonům, až se z toho rozstonala. Protože: „Cukroví a čokoláda dobré jsou sic pro zdraví, kdo však příliš obou žádá, žaludek si nespraví.“ 
Jako dobrá duše zafungoval její letitý kamarád Kašpárek, který ve snaze zbavit Princeznu bolestí břicha a zubů, s ní podstoupil cestu do začarovaného lesa za Čarodějem, kde se ztratil (nebo se snad proměnil v Čaroděje?). Cesta ze zámku do lesa nebyla jednoduchá, protože se Princezna neustále dožadovala sladkostí a zároveň jí chyběly síly potřebné pro cestu za tajuplným mágem. Vychytralá Princezna dokonce připravila dobromyslného Kašpárka o poslední bonbon, jehož energie mu pak mohla scházet při hledání cesty z temného lesa. Čaroděj si zprvu při léčbě zmlsané aristokratky nevěděl rady, ale nakonec použil lest se šátkem, kterým jí zakryl oči, aby na předkládaný pokrm neviděla. Při konzumaci zdravých potravin Princezna se šátkem na očích poznala, že ryba, kuře nebo paprika jsou stejně chutné jako její oblíbené sladkosti.
Při závěrečném dohadování o tom, zda si ponechá jméno Čokoláda, dospěli oba k tomu, že si ho může bez jakýchkoli pohybností ponechat, protože zbavena mírné nadváhy z pojídání cukrovinek ráda pobíhá venku při sluníčku, které její pleť proměnilo do čokoládové barvy. Dětské publikum se po celou dobu báječně bavilo, a tak snad si z pohádky vezme ponaučení, že nejen sladkostmi živ je člověk.

Léčba se šátkem na očích pomohla

Více fotografií najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se