Do Pavilonu přijeli Don Quijote s Ančou

Do Pavilonu přijeli Don Quijote s Ančou

Na koních vyrážejí vpřed za dobrodružstvím

V sobotu 12. března 2022 do mníšeckého Pavilonu zavítalo Divadlo klauniky Brno se svérázným zpracováním slavného románu o rytíři smutné postavy.

Před publikum předstoupili v kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy 238 cm vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120ti kilogramová Anča pracující jako vychovatelka na kominickém internátě. Se skupinou studentů španělštiny se ujali nelehkého úkolu: co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota. Dle Komenského zásady „škola hrou“ byli do děje postupně vtahováni diváci jako profesorovi studenti. Za jejich aktivního přispění rytíř, který celé představení odehrál na chůdách, bojoval s větrnými mlýny, se zlým obrem, dvořil se krásné Dulcinee až nakonec, po mnohých nezdarech, pádech a boulích, zmoudřel.

120-ti kilogramová Anča, vychovatelka na kominickém internátě

Svéráznému zpracování přes 400 let starého příběhu formou didaktické klaunikyády nechyběly humor ani nadsázka a přítomné obecenstvo báječně pobavilo.
Jako rytíř se představil chůdoherec Zdeněk Mazáč (ve hře jako Lenoire Montaine) a v úloze jeho věrného sluhy Sancho Panzy Zuzana Anna Rút.

Hlavní odehrál na chůdách celé hodinové představení

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se