Do Sokolovny se vrací společenský život

Do Sokolovny se vrací společenský život

Masky kreativitu svých tvůrců nezapřely

Druhou březnovou neděli uspořádali mníšečtí sokolové DĚTSKÝ KARNEVAL. Využili k tomu velký sál Sokolovny, kde se podobná akce pro děti konala naposledy před zhruba 15 lety!  

Pozvali si DJ Tomáše Váchu, jehož muzika zabavila přítomné na skoro dvě a půl hodiny. Pouštěl osvědčené české i světové šlágry, jako stvořené pro karnevalové veselí. Tancovalo se například na „Saxanu“, „Mašinku“, „Není nutno“, „Pijeme colu“ a spoustu dalších hitovek. Na karneval se dostavilo přes 50 dětí, převlečených do různých masek. Jednu dobu se na parketě vlnili vodník, kejklíř, hasič, pirát, víla, indiánka, princezna, muchomůrka červená, liška, včelka, zdravotní sestra, klaunka, mrtvá nevěsta, selka, čarodějnice, Wednesday Addamsová s rukou Věcí na rameni a řada dalších kreativně pojatých masek.

Vodník, selka a princezna

Pestrý program si pro ně připravil tým v čele s Danou Havlíkovou a její vnučkou Ditou, akci moderovala Zuzana Schmarczová (dortík), která byla i hlavním tahounem na parketě. Aby se jenom netancovalo, tak se mohly děti zapojit do soutěží o sladké ceny. Adrenalinově působila soutěž o volnou židli, kdy se při každém úryvku písničky odebrala jedna židle a tanečníci si po jeho skončení museli najít tu svoji volnou, přičemž postupně ubývaly židle i děti, až zůstal vítěz. V další soutěži měly stihnout vlak, který je poveze na letiště a dovolenou k moři – spočívala v běhu s cestovním kufrem s kolečky. S prázdnou ovšem neodešel nikdo. Každá dětská maska si odnesla Pamětní list.

„Chtěli bychom, aby málo využívané prostory naší Sokolovny zase sloužily pro konání kulturních a společenských akcí a Dětský karneval byl v tomto ohledu pověstnou první vlaštovkou,“ sdělila plány starostka mníšeckého Sokola Jana Landerová.

Účastníci karnevalu

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se