Dýňová slavnost potěšila desítky dětí

Dýňová slavnost potěšila desítky dětí

Výroba lucerniček

Poslední říjnový den se na zahradě u mníšecké městské knihovny konala DÝŇOVÁ SLAVNOST, na kterou přišly desítky děti (některé i kostýmech) v doprovodu rodičů.

Na malé návštěvníky čekal pestrý program v duchu halloweenských tradic, který se odehrával na několika stanovištích rozlehlé zahrady. Pod párty stany si mohly vydlabat dýni a vyrobit hrůzostrašného dýňáka, který jim bude dělat radost doma na zahradě nebo za oknem. V altánu měly možnost dotvořit si (barvami a listím) skleněnou oranžovou lucerničku, která jim pak po soumraku posvítila na cestu domů. Obličej jim šikovná malířka „zkrášlila“ na přání nějakým strašidelným motivem. Většina dětí se vydala na stezku o pěti stanovištích, kde plnily různé dovednostní úkoly: shazovaly kuželky/kostlivce míčkem, lovily „rybičky z rybníka“, klacíkem kutálely „vypadlé oko“ labyrintem do cíle, skládaly dohromady části obrázků, házely do kotlíku míčky/ingredience k dovaření lektvaru proti upířímu kousnutí. Za splnění každého úkolu si do kartičky otiskly razítko. Po absolvování stezky si mohly vybrat lízátko, jablko, nebo mandarinku.

Chutné sladké i slané občerstvení s teplým čajem (pro děti) nebo kávou (pro dospělé) si připravili klienti Magdaléna, o. p. s.

Na závěr si děti mohly za odměnu opéct buřt na ohýnku. Ty méně unavené pak ještě pokračovaly do tajemných útrob knihovny užít si Strašidelné čtení.

Dýňová slavnost se navzdory chladnému počasí vydařila.

Shazování kuželek/kostlivců

Foto: Lenka Živná
Ostatní fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se