Farní zahrada se ponoří do latinskoamerických rytmů

Farní zahrada se ponoří do latinskoamerických rytmů

Duende

V neděli 6. srpna vystoupí od 18 hodin na mníšecké Farní zahradě mezinárodní kapela DUENDE.

Termínem duende se mj. ve flamenku označuje vášnivost a hloubka projevu tanečníka i muzikantů a zároveň schopnost vzbudit vášně u publika.

Zahrají a zazpívají ve složení:
Adriana Asseff Rodríguez (zpěv), Tomislav Zvardoň (kytara), Jaroslav Janek (baskytara), Carlo Zeggara (perkuse), Vlado Urlich (flétny) a Kryštof Pobořil (piano).

Ukázku z jejich tvorby najdete na Youtube.

Koncert bude obohacen vystoupením flamenco tanečnice, lektorky a choreografky Lenky Jehličkové.

Mezinárodní jazz-popová kapela DUENDE (Česká republika/Peru/Kuba) vytváří originální a pestrou fúzi s vlivy latinsko-americké hudby, flamenca, jazzu či popu. To vše je zabaleno do příjemné písničkové formy obohacené velkou dávkou improvizace.
Autorem hudby je kytarista Tomislav Zvardoň, který si přizval ke spolupráci peruánské hudebníky Carlo Zegarru a Vlado Urlicha, jež tvoří kompaktní celek, doplněný o basistu Jaroslava Janka a pianistu Kryštofa Pobořila. Výsledný zvuk je podpořen osobitým pěveckým výrazem kubánské zpěvačky Adriany Asseff Rodriguez.
Za svou 19letou existenci odehráli stovky koncertů v klubech a festivalech u nás i v zahraničí.


„Při psaní hudby mám rád, když se můžu nechat inspirovat různými hudební žánry a míchat je různě dohromady. Od jazzu, který mi dává svobodu, přes rytmicky zajímavou latinskoamerickou a africkou hudbu až po flamenco. Je pro mne vždy určitá výzva vše zabalit do písničkové formy s dostatečně velkým prostorem pro improvizaci, která je nedílnou součástí každého koncertu,“ uvedl v rozhovoru pro Novinky.cz kapelník Tomislav Zvardoň.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se