Hraběnka Benedikta pasovala na čtenáře dalších 64 prvňáčků

Hraběnka Benedikta pasovala na čtenáře dalších 64 prvňáčků

Pasování nového čtenáře

Počátkem letošního dubna bylo ve skaleckém klášteře pasováno na čtenáře 46 prvňáčků ze ZŠ Komenského 420 (1.C a 1.D). V pátek 13. května si tuto slavnostní událost dopřálo zbývajících 64 dětí z mníšecké školy (1.A, 1.B a 1.E). Řadu z nich v tomto výjimečném okamžiku doprovázeli rodiče nebo prarodiče.

V sálu skaleckého kláštera na prvňáky čekala hraběnka Benedikta Čejková z Olbramovic (iniciátorka stavby 14 kapliček Křížové cesty), která je mezi čtenáře uvedla položením meče na rameno a slavnostní větou: Pasuji Tě na čtenáře a vítám Tě do světa fantazie!“

Každý nový čtenář nebo čtenářka se pečlivě podepsal do kroniky

Školáci obdrželi od mníšeckých knihovnic Terezy Bauerové, Nikoly Bláhové a praktikantky Kateřiny Poborské dárkový balíček, ve kterém našli čtenářský deník, záložku a průkazku do knihovny. Všechny děti se také podepsaly do kroniky, a tak svým vlastnoručním podpisem stvrdily povýšení do čtenářského stavu.

Každý nový čtenář obdržel dárkový balíček

Pasování prvňáků na čtenáře probíhá již několik let symbolicky ve velkém sálu skaleckého kláštera, neboť zde kdysi bývala rozsáhlá františkánská knihovna.

Přejeme dětem, aby je čtení bavilo a vydržely u knížek, ať už beletrie nebo jiného žánru literatury, co možná nejdéle!

Tým mníšecké knihovny, který pasování prováděl (zleva): Kateřina Poborská, Tereza Bauerová a Nikola Bláhová

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se