Hudební program Skalecké pouti se vrátil po třech letech na náměstí

Hudební program Skalecké pouti se vrátil po třech letech na náměstí

Radek Pastrňák z kapely Buty

Centrum pouťového dění, hudební program s pódiem, se po třech letech opět vrátilo na náměstí F. X. Svobody. Na přání mnoha obyvatel se tak na náměstí vrátil obvyklý pouťový ruch a život, vytvářený dětmi i dospělými, pohybujícími se mezi stánky s občerstvením a laskominami, ručními výrobky šikovných řemeslníků nebo rozličným zbožím, které k poutím prostě patří.

Program na pódiu začal v pravé poledne vystoupením Cimbálové muziky Štěpána Hanuše, která zahrála a zazpívala nejen očekávané moravské a slovenské lidové písničky, ale i divoké melodie původem z Maďarska a Rumunska.
Žánrovou změnu přinesl 20členný Magnum Jazz Bigband, který u mikrofonu postupně vystřídal dva zpěváky a jednu zpěvačku. V dynamické show předvedli jednak známé filmové melodie, například „Son Of A Preacher Man“ z kultovního Pulp Fiction, diskotékové hity 70. let 20. století jako „Blame It On the Boogie“ od The Jacksons nebo „I Will Survive“ od Glorie Gaynor. Potěšily i české songy jako „Lady Carneval“ od Karla Gotta nebo rozverné písničky z repertoáru Jiřího Korna jako „Můj dědeček mě učívával jódlovat“ a „Yvetta“, při kterých se roztančily zejména divačky.
Vrcholem programu byl koncert legendární kapely BUTY, při kterém diváci zaplnili téměř celé parkoviště před Albertem i přilehlé chodníky. Mníšeckému publiku přivezla kapela, která vznikla před 37 lety, nestárnoucí hity jako „Tata“, „Jednou ráno“, „František“ nebo „Mám jednu ruku dlouhou“.
Na rozloučenou s diváky i stánkaři následoval z chodníku více než dvouhodinový koncert country-rock’n’rollové dvojice NaBoso, tvořené kytaristkou a zpěvačkou Renatou Dvořákovou a kytaristou a zpěvákem Tomášem Smolíkem. Ve svém, výhradně českém repertoáru, předvedli široký záběr napříč žánry od folku až po metal.
Především dětské obecenstvo bavili na náměstí svými akrobatickými kousky na chůdách, roztodivnými rekvizitami, ale i hravou pohádkou excentričtí komedianti z Divadla Kvelb.

Foto: Lenka Živná a Patrik Hrubý
Další fotografie najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se