Knihovna se na jeden večer proměnila ve strašidelnou čítárnu

Knihovna se na jeden večer proměnila ve strašidelnou čítárnu

Dětské oddělení v 1. patře bylo naplněno téměř do posledního místa

V potemnělé atmosféře mníšecké knihovny se poslední říjnový večer konalo Strašidelné čtení.

K poslechu byly zvány všechny nebojácné děti, kterých se na koberci v 1. patře knihovny nakonec uvelebilo kolem 50! V publiku byla statečná dítka všeho věku a nechyběli dokonce ani předškoláci. Tři strašidla, Jeptiška, Mnich a Černá dáma, jim hodinu předčítala hrůzostrašné příběhy. V jejich podání zazněly děsuplné příběhy jako Můra, Nožičky, Hadrová panenka, Blíž a blíž, Liam a Mary.
Díky strašidelnému večeru se děti například dozvěděly, že hadrová panenka nemusí být pouze hračka a odložený černý pytel nemusí sloužit pouze pro ukládání odpadků.
Tajuplnou atmosféru umocňovala dušičková výzdoba: svítící vydlabané a svítící dýně, pavučiny s pavouky, netopýři, lebka šaška Jorika, volně poletující duch nad schodištěm a oblečená kostra uvelebená v křesle. Cestu z knihovny odcházejícím posluchačům lemoval špalír rozsvícených svíček. Velké poděkování patří oběma knihovnicím, Tereze Bauerové a Veronice Kaplan, které Strašidelné čtení zorganizovaly, pro děti připravili občerstvení (šťávu a popcorn) a odvedly velký kus práce i při kreativní přeměně svého pracoviště ve strašidelné doupě.

Ve čtení se střídala tři strašidla

Foto: Lenka Živná a Jan Bartošek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se