Knihovna zve rodiče s dětmi na Hrátky s mrňátky

Knihovna zve rodiče s dětmi na Hrátky s mrňátky

Ilustrační foto

Městská knihovna Mníšek pod Brdy pořádá ve čtvrtek 13. června další KNIHOHRÁTKY S MRŇÁTKY.

Knihohrátky se konají pravidelně (jednou měsíčně) v 1. patře knihovny. Akce se účastní děti od 6 měsíců cca do 2 let věku.

Co spolu děláme?
V první řadě se s dětmi přivítám, pak si spolu řekneme nějaké básničky na dané téma. V říjnu jsme měli například zvířátka, v listopadu podzim, v prosinci Vánoce a teď na jaře jsme měli jaro a kytičky. Kromě básniček spolu zpíváme písničky a zkoušíme hrát na různé hudební nástroje: například na triangly, ozvučná dřívka, bubínky, rumbakoule atd.
A protože jsme v knihovně, nesmí chybět ani divadlo. Do příběhu se snažíme děti i rodiče vždy trochu zapojit. Kupříkladu, když jsme měli pohádku o Červené Karkulce, hráli jsme si na zvířátka v lese a sbírali kytičky pro babičku. Nebo v pohádce O Budulínkovi jsme se vozili lišce na ocásku, babce z perníkové chaloupky jsme trhali perníček, a i v jiných pohádkách jsme zažili spoustu dobrodružství.
Závěrem našeho setkání si vždy něco vyrobíme na památku: v prosinci to byl adventní kalendář, v lednu jsme si udělali rumbakoule, z moduritu jsme vytvářeli ježka, vymalovávali jsme kytičky a tak dále.

Kapacita je omezena.
Napište mi, prosím, na e-mail: nikola.bartuskova@mnisek.cz, nebo napište smsku na tel.: 732 478 597.

Nikola Bartušková

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se