Knižní bazar přilákal desítky čtenářů

Knižní bazar přilákal desítky čtenářů

Na Knižní bazar zavítali čtenáři až z Nového Knína

V úterý 17. května 2022 se v mníšecké městské knihovně konal Knižní bazar. Akce původně plánovaná na zahradě byla kvůli proměnlivému počasí, střídajícímu slunečno s deštěm, přesunuta dovnitř knihovní budovy.

V přízemí se během úterý shromáždilo v „banánovkách“ několik stovek knih, které jejich majitelé nevyhodili, ale raději je nabídli, aby dělali radost případným dalším čtenářům. Krabice obsahovaly knihy rozličných žánrů, kromě knížek pro děti se v nich daly najít detektivky, romány pro ženy, poezie i cestovatelské příručky. Vedle českých autorů tu byla i díla světové literatury. Během odpoledne se v přízemí scházeli čtenáři různých věkových skupin, toužící po obohacení své domácí knihovničky. Tu a tam narazili na titul, který je zaujal a se spokojeným úsměvem si ho odnášeli domů.
V rámci doprovodného programu, který probíhal v patře knihovny, si mohli zájemci za pomoci různých výtvarných technik vyrobit batoh nebo tašku. Pro posluchače „literatury pro ženy“ bylo připraveno autorské čtení spisovatelky Dagmar Digmy Čechové, která žije v Kytíně.
Pohodové odpoledne zorganizovaly naše šikovné knihovnice Tereza, Nikola a praktikantka Káťa, které pro všechny příchozí připravili chutné občerstvení.

Děvčata při zdobení tašek
Výsledkem jejich práce byly nápaditě pomalované tašky
Autorské čtení

Použitá foto: autor


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se