Mníšecký festival vína se konal poosmnácté

Mníšecký festival vína se konal poosmnácté

Na festivalu vína nikdo nikam nespěchal

Na Mníšeckém festivalu vína, který v sobotu 17. června uspořádal Klub přátel dobrého vína, své produkty představilo 19 vystavovatelů z České republiky i zahraničí.

Festival se poprvé ve své 18leté historii přestěhoval na travnatou plochu do Předzámčí (dříve býval před Hostincem u Káji Maříka nebo i dvakrát na zámeckém nádvoří), a tak si návštěvníci mohli vychutnávat své poháry naplněné lahodným vínem při pohledu na barokní dominantu našeho města. A podle zapůjčených skleniček jich sem dorazilo přes 600!
Letošní novinkou byla soutěž O víno festivalu, v níž sami návštěvníci vyplněním hlasovacích lístků rozhodli, která z vín jim nejvíce chutnají. První příčky obsadily Vinařství Maděrič (v kategorii bílé), Vinařství Hort (rosé) a Vinařství Konečný (červené). Z odevzdaných hlasovacích lístků byli pak byli vylosováni tři šťastlivci, kteří si odnesli láhev vína od oceněných vystavovatelů.

Citlivě byl vybrán doprovodný hudební program, který báječně přispěl k pohodové atmosféře vinařského svátku, a kterou nepokazily ani dvě nepříjemné průtrže mračen. Zpěvačka Elizabeth Panzo zazpívala, v doprovodu kytaristy, písně Zuzany Navarové, francouzské šansony i světové evergreeny.
Celou akci s přehledem a vkusem moderoval Zbyněk Merunka. Slavnosti skončily až ve 22 hodin, protože se nikomu nechtělo dříve odcházet domů, vystavovatelům ani hostům.

Příští, v pořadí již 19. ročník Mníšeckého festivalu vína, se bude konat v sobotu 22. června 2024!

Autorem fotografií je Marek Svatoň.
Fotografie najdete na facebookovém profilu města.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se