Mníšek zažil parádní oslavy Dětského dne

Mníšek zažil parádní oslavy Dětského dne

Cukrová vata byla pro všechny zdarma

Spolek BIOS fit, ZŠ Komenského 420 a město Mníšek pod Brdy spojily síly, aby připravily dětem báječnou oslavu jejich svátečního dne.

Školní hřiště se v pátek 2. června proměnilo na tři hodiny na zábavní park, kde se mohli všichni oslavenci do sytosti vyřádit.
Na děti čekala razítková stezka se 13 stanovišti, kterou si pro ně připravily mníšecké spolky a další organizace. Čekalo na ně skládání papírových origami, poznávání listů stromů, procvičování paměti, malování planet a hvězd na dlaždice, slalom s míčem a střelba na branku a spousta dalších zajímavých úkolů. Za jejich splnění získaly do karty celkem 13 razítek, kterou pak v cíli proměnily za sladkosti a drobné dárky.
Kromě plnění úkolů mohly řádit na tygří maxi skluzavce, skákacím hradu Včelky Máji nebo na nafukovací překážkové dráze z Jurského parku. Dále se mohly svézt na koních a seznámit se s posláním canisterapeutických psů. S ukázkami techniky přijeli mníšečtí hasiči, záchranáři, městští a státní policisté.
Po celou dobu akce se na pódiu i před ním odehrával kulturní program, skládající se ze spousty příjemných písniček a sportovních tanců, který si pro děti připravily samy děti.

„Mníšek pod Brdy je oproti ostatním obcím specifický tím, že tu máme spoustu dětí. Nás to moc těší, protože děti jsou naše budoucnost. Rozhodli jsme se pro ně uspořádat velkou oslavu Dětského dne a jsme rádi, že jich sem přišlo velké množství a celý program si báječně užívají,“ zhodnotila úspěšnou akci místostarostka Daniela Páterová a dodala: „Děkujeme všem spolkům, organizacím i jednotlivcům, kteří se na Dětském dnu podíleli. Podařilo se vám na dětských tvářích vykouzlit nadšené úsměvy, což je to nejdůležitější.“

V pořadí 2. ročník oslav Dětského dne na školním hřišti se nadmíru povedl a už se těšíme zase za rok!

Poděkování patří všem zapojeným organizacím: B.D.S. Academy, BIOS fit, Čejka, Divočáci z Mníšku, Domov pro seniory Pod Skalkou, Fotbalový klub, Hana Kotoučová (projížďky na koních), Ještěrka, Krav Maga, Magdaléna, o. p. s., Městská policie, Mníšecká hvězdárna, MC Oáza, MŠ 9. května a Nová, OK Dobříš, Policie ČR, Sbor dobrovolných hasičů, Sedmikvítek, Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium, Tam, kde zvířata pomáhají (asistenční psi), záchranáři ZDrSEM, Záchranná služba Asociace samaritánů ČR a ZŠ Komenského 420.
Poděkování patří také všem sponzorům: BIOS, Eurosignal, Lékárna Bellis, Maqfort, PromoTech CZ, Studny Keyř a WAMAG.

Použitá foto: Lenka Živná
Ostatní fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se