Na Skalce bude 2. ročník bluegrassového minifestivalu

Na Skalce bude 2. ročník bluegrassového minifestivalu

Fotografie z května 2022, kdy se na Skalce konal nultý ročník bluegrassového festivalu

V sobotu 11. května 2024 se na Skalce (u stánku s občerstvením) koná od 15:00 druhý ročník komorního bluegrassového festivalu.

Během akce vystoupí kapely:

  • Yukon Revival
  • Womacklee
  • Tříkolka génia
  • Rendavend


Vstupné je dobrovolné.

Představení tří účinkujících:

Nebluegrassová pražsko-kralupsko-radlíková kapela WOMACKLEE, která si klestí cestu trochu, no trochu více jiným směrem než jiné normální BG kapely. Jejími členy jsou Womack, Kolben, Jah Alabama a Vojta Pečený„Hrajeme mongolskou dechovku s prvky vodního póla a po litru rumu to zní jako bluegrass.“
Jejich písničku „Tramp Jára“ si můžete užít na Youtube.


Trio se záhadným názvem TŘÍKOLKA GÉNIA vzniklo seskupením tří kamarádů a muzikantů Jany Věnečkové (housle, synth, zpěv), Václava Pumra (kytara, zpěv) a Jana Špalka z kapely My3.avi (kytara, zpěv). Hrají převážně vlastní autorské písně z dílny všech tří členů. Texty písní jsou výhradně české

Základní přesvědčením kapely RENDAVEND bylo vrátit se k českým hudebním pokladům trampingu, tedy k osadním a trampským písním, aby nebyly ztraceny v dnešní zmatené době a zase mohly udělat radost generacím starším a zároveň ukázat i mladší tuto skoro již zapomenutou českou hudební historii.
Hlavní repertoár je tvořen rytmicky trochu upravenými poklady trampské muziky, ale pro pohodovou zábavu přidávají i písničky z repertoáru Roberta Křesťana, skupiny COP a Greenhornů.
Další skladby jsou z autorské dílny R a V (Rendavend – René Volf a Václav Mašek), které jsou buď zcela autorské, nebo covery s českým textem Rendy Volfa.
Hrají ve složení: Daniel Stauch, René Volf a Václav Mašek.
Jejich bluesově laděnou píseň „Můj svět“ najdete na Youtube.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se