Nový rok zahájí koncert s recitací Saši Rašilova

Nový rok zahájí koncert s recitací Saši Rašilova

Novoroční koncert obohatí svou recitací herec Saša Rašilov

V úterý 2. ledna 2024 se uskuteční v kostele sv. Václava od 18:30 NOVOROČNÍ KONCERT s varhanami, zpěvem a recitací.

Populární herec Saša Rašilov je nejen charismatickým hercem, ale též vynikajícím recitátorem.
Uslyšíte přednes poezie a textů s tématikou Vánoc a Nového roku.

Zazní známé i méně známé vánoční skladby, koledy a pastorely.
Uslyšíte díla skladatelů Johanna Sebastiana Bacha, Michaela Praetoria, Adama Václava Michny z Otradovic, J. Christophera Pardiniho a dalších.

Účinkují:

  • Saša Rašilov – umělecký přednes
  • Pavla Švestková – mezzosoprán
  • Drahomíra Matznerová – varhany

Jedná se o druhý koncert z cyklu CHRÁMOVÁ HUDEBNÍ SETKÁVÁNÍ.
První koncert cyklu se uskutečnil 5. 11. a Vzdal poctu velikánům barokní hudby.

Hudební cyklus koncertů pořádá Římskokatolická farnost Mníšek pod Brdy a nakladatelství dětské literatury Pierot.

Dobrovolné vstupné bude použito na opravu kostelních lavic.

Představení účinkujících:

Saša Rašilov pochází z umělecké rodiny, jeho mladší bratr Václav je také herec. Jejich otcem byl kameraman Saša Rašilov ml. a dědou herec Saša Rašilov starší. Studoval hudebně-dramatickém oddělení na Pražské konzervatoři. Po absolvování konzervatoře přešel na herectví na pražskou DAMU (1990-1994). Hrál v Divadlech Na zábradlí, v Řeznické, E. F. Buriana a Komedie, kde hraje dodnes. Stal se také stálým členem činoherního souboru Národního divadla. Z jeho filmografie nelze zapomenout na snímky Kouzelný měšec, Samotáři, Jak chutná láska, Duše jako kaviár, Jménem krále, Bastardi, Hranaři nebo Sněžný drak. Televizním divákům se také představil jako herec Oldřich Nový v minisérii ČT Bohéma.

Drahomíra Matznerová vystudovala Pražskou konzervatoř a Akademii múzických umění. Těžištěm jejího repertoáru je romantická a moderní hudba se zvláštním zaměřením na francouzskou varhanní literaturu 19. a 20. století. Jako sólistka pravidelně koncertuje v tuzemsku i v zahraničí. Působí také jako titulární varhanice v kostele Panny Marie Vítězné v Praze na Malé Straně, kde hrála rovněž papeži Benediktu XVI. při návštěvě Pražského Jezulátka.

Pavla Švestková Vítová absolvovala Pražskou konzervatoř. Je koncertní pěvkyní mladé generace, která již několik let úspěšně působí na domácích a zahraničních pódiích. Majoritně se věnuje interpretaci renesanční a barokní hudby. V jejím repertoáru je bohatě zastoupena písňová tvorba Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů, Leoše Janáčka a Petra Ebena. Věnuje se také interpretaci českých autorů 20. a 21. století a hudbě židovských „Terezínských“ autorů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se