Šermíři zabojují o přízeň přítomných dam a slečen

Šermíři zabojují o přízeň přítomných dam a slečen

Facebook.com/artusthor.cz

Zpestřením letošní Skalecké pouti budou vystoupení skupiny scénického šermu ARTUS THOR.

Na jejich dynamická vystoupení se můžete těšit v sobotu 24. 7. v předzámčí v časech od:
12:30, 15:30 a 17:00. 
Šermíři a šermíři vyplní svými souboji pauzy mezi koncerty, které vystupující skupiny věnují přípavě aparatury a hudebních nástrojů.

Jejich šermířské i herecké dovednosti můžete obdivovat u scének:

Příběh rytíře – Vyprávění o životě a výcviku rytířů od 9. do 15. století. Nejedná se o přesnou rekonstrukci historie, protože jde hlavně o zábavu určenou dětem. Během vyprávění jsou děti aktivně zapojovány do her a dění.

Turnaj neurozených – Tento program má za účel pobavit a proto jsou do vystoupení zařazeny souboje plné akce a humoru. Nejedná se o přesnou rekonstrukci historie, i když do jisté míry vycházíme z dochovaných zpráv o životě našich předků.

Turnaj o královnu– Oplechovaní rytíři si to mezi sebou rozdají o přízeň dam a slečen vybraných z publika. Drsné a nekompromisní souboje v podání filmových kaskadérů. Většinu choreografií použitých v tomto programu jste mohli vidět v různých filmech a seriálech.

Foto: Artusthor.cz

Artus Thor je skupina scénického šermu a divadla akce a byla založena v roce 2010. Věnuje se především období gotiky. Její členové působí jako profesionální kaskadéři u tuzemské i zahraniční produkce. Jako příklad projektů, na kterých spolupracovali lze uvést fllmy Van Helsing, Příběh rytíře, Britannia, Knightfall, Carnival Row, Pravý rytíř, Jan Žižka, Marie Terezie, Princezna a písař a mnoho dalších.

Ukázku z jejich vystoupení můžete sledovat na YOUTUBE

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se