Skalka byla svědkem pozitivních emocí

Skalka byla svědkem pozitivních emocí

V neděli 13. května, na svátek všech matek, proběhly na Skalce 2 nádherné vernisáže výstav. A o krásné pozitivní emoce nebyla nouze.
První vernisáž patřila povoláním „servisákovi“ Luboši Dejdarovi z České Třebové a proběhla v klášteře. Naplánována byla na 14. hodinu. Už během instalace krásných obrázků došlo k prodeji 4 z nich. Co víc si může výtvarník přát?
Těsně před zahájením vernisáže náhodně navštívilo sál asi 70 lidí. Jak se později ukázalo, šlo o členy 2 pěveckých sborů a to z jihočeského Hrusince a z nedalekých Černošic. Po úvodních slovech se s ochotou ujali pěveckého vystoupení, při kterém zůstalo málokteré oko suché. Za svůj výkon si zasloužili bouřlivý potlesk.
Na samotný závěr sám pan Dejdar obdaroval každou přítomnou ženu růžičkou.

Druhá vernisáž se odehrávala od 15 hodin v kostelíku sv. Maří Magdalény a patřila amatérskému malíři Františku Plzákovi z Rymaně. Sám o sobě tvrdí, že „se snaží malovat olejovýma barvama na plátno“. Jak ta snaha vypadá, jsme se sami přesvědčili při pohledu na obrazy, při kterém se tajil dech.
Celá vernisáž byla vedena ve velmi přátelském duchu s vynikajícím pohoštěním v podobě fantastické domácí sekané.

Obě výstavy potrvají do 3. června 2018 a navštívit je můžete v úterý – pátek od 13 do 17 hodin a v sobotu a neděli od 10 do 17 hodin.

Na závěr mi dovolte poděkování – a to panu Petru Kuntovi, našemu úžasnému průvodci, který se po celou dobu staral o návštěvníky Skalky a poutavě vyprávěl o historii Skalky a Mníšku pod Brdy. Poděkování patří také paní Daniela Preissové, která se nám stará o květinovou výzdobu. A to, že tentokráte květiny ve vázách hrají všemi barvami, se můžete přijít přesvědčit sami.

Jana Dušková, kulturní referentka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se