Skalka ožila folkem, country a bluegrassem

Skalka ožila folkem, country a bluegrassem

Poutníci zahráli ve složení (zleva): Jan Máca (mandolína), Jakub Bílý (kytara), Jiří Karas Pola (basa) a Petr Vošta (banjo)
Druhou zářijovou sobotu (11. 9. 2021) ožila Skalka folkem, country a bluegrassem. Přijeli sen legendární POUTNÍCI, od jejichž založení uplynulo v loňském roce rovné půlstoletí.
Pro natěšené publikum si připravili staré „pecky“ z jejich vůbec prvního eponymního alba, americké bluegrassové tradicionály i vlastní nejnovější songy. Nechyběly ani jejich nejslavnější písně Panenka nebo Pojďme se napít. Zpestřením bylo Vivaldiho Čtvero ročních období v country aranžmá a několikaminutové sólo na pětistrunné banjo s mixem z repertoáru švédské kapely ABBA. Vystoupením provázel jediný přítomný zakládají člen kapely Jiří Karas Pola, který také zavzpomínal na bývalé členy kapely, především na Roberta Křesťana.
Předskokanem Poutníků byla skupina HOLOKRCI, kteří svůj koncert pojali jako poctu nedávno zesnulému Františku Nedvědovi a na pódium si pozvali jeho syna VOJTU NEDVĚDA. Společně zahráli a zazpívali hity, se kterými si Františka Nedvěda spojujeme nejvíce: Kočovní herci, Stánky, Růže z papíru, Kamarád a Valčíček. Přidali se i spokojení diváci a některé části odzpívali skoro sami.
Vojta Nedvěd zahrál na svou dvanáctistrunnou kytaru

Více fotgrafií z akce najdete na facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se