Startuje soutěž pro neprofesionální rockové kapely Skutečná liga

Startuje soutěž pro neprofesionální rockové kapely Skutečná liga

Největší tuzemská soutěž pro neprofesionální rockové kapely SKUTEČNÁ LIGA, pořádaná ve spolupráci se Středočeským krajem odstartovala svůj 16. ročník.

Úspěšný talentový hudební projekt Skutečná liga pomáhá již 16. rokem amatérským rockerům „rozjet“ kariéru. Za tuto dobu se přihlásilo přes 6 700 kapel a bylo odehráno více než 4 800 koncertů. Součástí soutěže je i kategorie „Junior“ do 19 let. Juniorská kapela, která získá nejvíce bodů v základní kole, postupuje rovnou do finále.

Přihlašování kapel do soutěže probíhá prostřednictvím webu SkutecnaLiga.cz do 21. 8. 2021 do 23:59.

„Soutěže se může zúčastnit každý, kdo nemá hudbu jako hlavní zdroj svých finančních příjmů. Podmínkou také je, že kapela musí mít repertoár složený z vlastní autorské tvorby v rockových mantinelech a být schopna zvládnout živé hraní. Jako jediná soutěž v České republice umožňuje totiž Skutečná liga rozsáhlému počtu kapel vzájemné měření sil bez nutnosti zasílat demo nahrávku, jejíž pořízení stojí nemálo finančních prostředků a která neumožňuje objektivní a spravedlivé posouzení kvality hudebního uskupení,“ upozornil zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga Lukáš Fousek.

Středočeská Skutečná liga 2021 je organizovaná celkem do šesti samostatných kol, konkrétně se jedná o tři základního kola (22. 8. ve Vlašimi, 29. 8. v Kutné Hoře a 5. 9. Rakovníku). Semifinále se uskuteční v Hořovicích (19. 9.) a Jílovém u Prahy (26. 9., místo pro finále.se teprve vybírá.
Doporučujeme, aby si kapely pozvaly na koncerty své příznivce a kamarády, kteří pomohou vytvořit lepší atmosféru a jistě zvýší energii kapely na pódiu.

Finalisté soutěže Středočeská Skutečná liga se budou objevovat v rámci hudebních programů akcí pořádaných městy ve Středočeském kraji i krajem samotným. Každoročně rovněž vystupují nejen na pódiích po celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Woodstock, který se řadí mezi největší hudební akce v Evropě. V loňském roce se absolutním vítězem stala kapela Hrabě Monte Crazy a vítězem kategorie junior se stala kapela Worn Out Jacket.

Letos se koná pod záštitou Středočeského kraje a má i podporu jeho hejtmanky Petry Peckové.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se