Strašidelné čtení v knihovně a dlabání dýní na komunitní zahradě

Strašidelné čtení v knihovně a dlabání dýní na komunitní zahradě

Předčítá Černá dáma a děti ani nedutají

Jak je již naší tradicí i letos proběhlo (26. 10.) v knihovně Strašidelné čtení.

Akce byla ozvláštněna tvůrčí činnosti ve vznikající komunitní zahradě. Zde si děti, ale i dospělí mohli vydlabat vlastního dýňáka. Nejvtipnější dýně, pak byla oceněna. Krom dlabání bylo připraveno i malé občerstvení v podobně pečených prstíků, výborného koláče a také vuřtíky, které si účastníci mohli opéct na ohni.

Dýňáci

Když se začalo stmívat, přišla Klaunova nevěsta a nahnala děti doknihovny. Uvnitř tajemné budovy už na děti čekali různí strašáci. Z půdy dokonce přišla Smrtka a létala nad schodištěm, ze sklepa vylezli pavouci a začali všude spřádat sítě. Dokonce se na nás z hrobu přišla podívat i hlava Yoricka.
V tomto roce nepředčítala pouze Černá dáma, ale převlečená za čarodějnici se k nám připojila i spisovatelka Dagmar Digma Čechová.
Příběhy z pera Edgara Allana Poa, jako Jáma a kyvadlo, Černý kocour a Zrádné srdce, se nesly v hororovém duchu. Nesměla chybět Hadrová panenka z knihy Strašidelné a upírské historky a na vánoční náladu nás připravil Jack Skellington z Můry noční předvánoční od Tima Burtona.

V knihovně předčítaly obživlé postavy ze strašidelných knih

Použitá foto: archiv městské knihovny

 

 

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se