Svatováclavské posvícení zaplnilo Farní zahradu dětmi

Svatováclavské posvícení zaplnilo Farní zahradu dětmi

Kolotoč na ruční pohon

Mníšečtí farníci si již tradičně připravili pro veřejnost SVATOVÁCLAVSKÉ POSVÍCENÍ. Pořadatelům náramně přálo počasí, a tak se během slunečného svátečního odpoledne sešly na Farní zahradě stovky malých i velkých návštěvníků.

Na příchozí čekalo výtečné domácí pohoštění, vařila se i lahodná káva. Většina programu byla věnována dětem, které se mohly povozit na kolotoči na ruční pohon, zastřílet z kuše na maketu hradu nebo házet plyšové krysy do sklapovacích pastí.
Vrcholem příjemné sousedské akce byla pohádka s názvem Princeznička na bále poztrácela korále, kterou, pro obveselení publika i své potěšení, nacvičili sami farníci. Zajímavě podaný příběh, ve kterém nakonec zvítězí dobrosrdečný mlynář Honza nad proradnými královskými rádci, děti i dospělé publikum bavil. Za píli, se kterou pohádku ve svém volném čase nacvičili i za předvedené výkony, jim patří naše velké poděkování.
Posvícení mělo i charitativní rozměr, zájemci si mohli za symbolickou částku vybírat z darovaného rozmanitého oblečení, které naplnilo celý sál. Výtěžek bazaru bude použit na pořízení vchodových dveří do budovy Oáza na Farní zahradě.
Odměnou pro všechny bylo podvečerní pečení buřtů na ohýnku.

Více fotografií najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se