V Hostinci u Káji Maříka zahrají dvě rockové kapely

V Hostinci u Káji Maříka zahrají dvě rockové kapely

V sobotu 18. března vystoupí od 19 hodin v Hostinci u Káji Maříka dvě kapely, za nimiž stojí občan našeho města Broněk Přibyla:

  • BLAŽENKA
  • V.I.T. BAND

Vstupné je dobrovolné.

Broněk Přibyla je již několik let občanem Mníšku pod Brdy a místní kulturu již osmým rokem obohacuje pořádáním oblíbených multižánrových hudebních festivalů BRONFEST.

Představení obou kapel:

BLAŽENKA je pražská rocková skupina, která vznikla v roce 1989. Touha prezentovat se, i mediálně, vyústila v roce 1995 v natočení CD. Po marném hledání vydavatele jsme jej v roce 1996 vydali na vlastní náklady a v Akropoli pokřtili. Místo toho, abych začali pořádně hrát, tak se v roce 1997 rozešli.
Dohromady se opět dali v roce 2001, na popud neutuchajícího zájmu publika o jejich muzikantský osud a při příležitosti jednoho životního jubilea. V roce 2004 odjel zpěvák Broněk Přibyla pracovat do zahraničí a Blaženka si dala další přestávku.
Po návratu Broňka z ciziny se daří kapelu obnovit na podzim roku 2010. Hraje v sestavě:
Broněk Přibyla (zpěv), Martin Žďánský (housle), Petr Smutný (kytara), Aaron Rulseh (kytara, alt-sax), Aleš Řezáč (klávesy), Ondra Parpel (basa), Míra „Pekáč“ Pekař (bicí).
Část jejich vystoupení z Malostranské besedy (2016) si můžete prohlédnout na Youtube.

V.I.T. BAND
Je pražský cover band, parta ostřílených muzikantů a mladého nadějného basáka Vítka. Hrají pro radost staré fláky od Deep Purple, Black Sabbath, The Doors, Rolling Stones, CCR, Pink Floyd, Led Zeppelin, Slade, Pearl Jam, RATM, Jimiho Hendrixe, Franka Zappy a dalších. Kromě zpěvu se jeho frontman Broněk Přibyla představí i jako hráč na rainstick (dešťová hůl) naplněný kuličkami, jejichž rozpohybování navozuje zvuk deště.
Legendární song Fortunate Son v podání V.I.T. Bandu (v originále Creedence Clearwater Revival) najdete na Youtube.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se