V Pavilonu vás pohltí absurdní příběh Holčička a cigareta

V Pavilonu vás pohltí absurdní příběh Holčička a cigareta

V neděli 19. května se v mníšecké kavárně a bistru Tady & Teď koná od 18:00 stand-up představení s názvem HOLČIČKA A CIGARETA.

Čeká vás pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní show. Příběh, který je s dalším a dalším rokem aktuálnější, napsal Benoit Duteurtre v roce 2008.

Účinkují: Lukáš Hejlík a Petra Bučková

LiStOVáNí přináší na jeviště další skvělou knihu jednoho z nejzajímavějších současných francouzských spisovatelů, přítele Milana Kundery.
Proti světu plovoucímu v katastrofálně znečištěném vzduchu a zavalovanému všemožnými zákazy, proti vládě nevychovaných emancipovaných dětiček se hrdina knihy, čtyřicátník zaměstnaný na magistrátě, dětinsky bouří: v práci si chodí na záchod potají vykouřit cigaretu. Je přistižen pětiletou holčičkou a tím pro něj začíná pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní reality show MartýrSuperStar.
Příběh, který je s dalším a dalším rokem aktuálnější, napsal Benoit Duteurtre v roce 2008.

Benoît Duteurtre (* 1960) začal psát v patnácti letech. Jako milovník hudby se v roce 1977 zapsal na studium muzikologie. Povzbuzován Samuelem Beckettem publikoval v roce 1982 svůj první text v revui nakladatelství Minuit. Zájmem o současné dění a osobitým humorem zaujímá Benoît Duteurtre ojedinělé místo ve francouzské literatuře. Vydal řadu románů a esejistických svazků. Od roku 2000 vycházejí jeho knihy v českém překladu v nakladatelství Atlantis.

Cena vstupenek je 180 Kč/kus a můžete je zakoupit v kavárně a bistru Tady & Teď (v hotovosti) nebo na Pokladně městského úřadu (v hotovosti i kartou). A neváhejte s nákupem, kapacita míst je omezena.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se