V předzámčí proběhne IV. benefiční koncert na podporu Aničky z Mníšku

V předzámčí proběhne IV. benefiční koncert na podporu Aničky z Mníšku

Anička Hlavicová

Poslední červnovou sobotu se v mníšeckém předzámčí koná od 13 hodin v pořadí již IV. BENEFIČNÍ KONCERT PRO ANIČKU. Získané finance ze vstupného a tomboly Anička využije na asistenční služby a kompenzační pomůcky.

Na koncertě vystoupí následující účinkující:

  • 13:00 – 13:45 Blaženka
  • 14:15 – 15:00 Raďouch DC
  • 15:30 – 16:15 Pure Olcoholic Punk
  • 16:45 – 17:30 Amberlane
  • 18:00 – 19:00 008
  • 19:30 – 20:30 Dead Daniels
  • 21:00 – 22:00 AEROSMITH Tribute (Eros Myth EU)

Kdo je Anička a proč právě pro ni připravujeme benefiční koncert?

Aničce Hlavicové je 22 let, bydlí v Mníšku pod Brdy a je odkázaná na pomoc rodičů. Ještě jí nebyl ani rok, když jí lékaři diagnostikovali spinální svalovou atrofii. Jedná se o onemocnění s velmi špatnou prognózou, které vyžaduje celodenní péči. Není schopna samostatně dýchat, odkašlávat, sama se pohybovat anebo přesunovat.
Navzdory osudu se Anička snaží vést aktivní život a studuje vysokou školu. Kromě školy ráda sportuje. Hraje boccia, což je míčový sport vycházející z pétanque. Oblíbenou, ale náročnou aktivitou je cestování, kdy si musí s sebou vézt veškeré nezbytné vybavení pro svou léčbu, jako jsou plicní ventilátor, odsávačka nebo náhradní zdroj. Celodenní péči zajišťuje hlavně maminka. Stará se o ni trpělivě a s láskou.

Vstupné na místě: 300 Kč.

I letos bude součástí programu tombola, která bude opravdu bohatá. Veškerý výtěžek z prodeje tomboly bude věnován Aničce.

  • V rámci 1. ročníku, který se konal před třemi lety na Skalce, přispěli diváci na konto nadace Atrofka krásných 18 400 Kč.
  • Druhý ročník musel být kvůli koronavirové krizi pořadateli zrušen.
  • V rámci 3. ročníku, který se konal loni v mníšeckém předzámčí, přispěli diváci na konto nadace Atrofka úžasných 32 545 Kč.

Překonáme vybranou částku z roku 2021?
Záleží jen na nás. Přijďte se zaposlouchat do kvalitní muziky a zároveň přispět na dobrou věc.

Představení vystupujících kapel:

BLAŽENKA je pražská rocková skupina, která vznikla v roce 1989. Touha prezentovat se, i mediálně, vyústila v roce 1995 v natočení CD. Po marném hledání vydavatele jsme jej v roce 1996 vydali na vlastní náklady a v Akropoli pokřtili. Místo toho, abychom začali pořádně hrát, jsme se v roce 1997 rozešli.
Dohromady jsme se opět dali v roce 2001, na popud neutuchajícího zájmu publika o náš muzikantský osud a při příležitosti jednoho životního jubilea. V roce 2004 odjel zpěvák Broněk Přibyla pracovat do zahraničí a Blaženka si dala další přestávku.
Po návratu Broňka z ciziny se daří kapelu obnovit na podzim roku 2010. Hraje v sestavě:
Broněk Přibyla (zpěv), Martin Žďánský (housle), Petr Smutný (kytara), Aaron Rulseh (kytara, alt-sax), Aleš Řezáč (klávesy), Ondra Parpel (basa), Míra „Pekáč“ Pekař (bicí).

Blaženka

RAĎOUCH DC je baskytarista a frontman bývalé pražské punkové kapely Daily Coffee, která byla na scéně v letech 2012 až 2020. Po rozpadu kapely se rozhodl pokračovat sólově a na jaře roku 2020 představuje songy, původně ryze punkové, v akustické podobě na prvních klubových koncertech či menších festivalech.

Raďouch DC

PURE OLCOHOLIC PUNK jsou z Malešic.

Amberlane je kapela z Kralup nad Vltavou a byla založena v roce 2016 zpěvačkou Míšou a kytaristou Martinem. Během chvíle kapelu doplnil i bubeník Jirka a baskytarista El Tea. Jeho příchodem se kapelní kruh uzavřel a vzniká Amberlane. V roce 2017 kapela nahrává své první EP 2017, o rok později nahráli EP 2018.

Amberlane

Skupina 008 vznikla v roce 2011. V té době kapela intenzivně zkoušela jak cover písně, tak i svou vlastní tvorbu. První veřejný koncert odehráli 27. 8. 2011 v Mníšku pod Brdy u Zadního rybníka. V roce 2012 nahráli své první album s názvem Svět kolem nás. O rok později měla kapela premiéru na Skalecké pouti.
Kapela koncertuje především v klubech a na menších festivalech ve středních Čechách a Praze. V roce 2017 dělali předkapelu skupině Škwor na Mníšeckých slavnostech piva. V roce 2019 a 2021 uspořádali dva Benefiční koncerty pro Aničku.

kapela 008

Kapela Dead Daniels je hard rock n rollová formace z Prahy hrající v aktuálním složení: Tommy Wheeler, Jeník Smith a Stanley Šmeral. Na kontě mají zatím tři videoklipy a jedno debutové album, které vyšlo u společnosti Supraphon a produkce se ujal Miloš Dodo Doležal, se kterým připravují i nadcházející desku. Pravidelně koncertují po celé ČR a Německu, zahráli si také ve Švýcarsku, Rakousku, Polsku a na Slovensku. V Mníšku pod Brdy vystupovali již několikrát.
Členové kapely: Tommy Wheeler (kytara, zpěv, autor hudby a textů), J.C. Smith (basa, zpěv), Honza Procházka – bicí

Dead Daniels

EROS MYTH EU je jeden za čtyř hlavních Aerosmith Tribute skupin v Evropě. Dodržuje originální stavbu písní včetně všech vokálů a vždy se snaží o věrnou show tak, aby si všichni jejich vystoupení co nejvíce užili. Enjoy the soul of Boston in Europe!

Aerosmith Tribute (Eros Myth EU)

Více informací najdete na facebookovém profilu akce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se