V rámci Dnů evropského dědictví se při komentované prohlídce skaleckého areálu mimořádně otevře Poustevna

V rámci Dnů evropského dědictví se při komentované prohlídce skaleckého areálu mimořádně otevře Poustevna

Budova skalecké Poustevny se otevírá návštěvníkům pouze mimořádně

V neděli 17. září se od 17 hodin koná komentovaná prohlídka areálu na téma ZE ŽIVOTA MNICHŮ NA SKALCE, během které bude zpřístupněna také budova Poustevny.

Budeme povídat o historii skaleckých památek, klíčových osobnostech, o době největší slávy, ale také o smutné historii zdejšího poutního areálu. Pohovoříme o tom, jak se františkánům nad městem žilo, co na Skalce vybudovali a jak se starali o své živobytí. Podíváme se také do běžně nepřístupné Poustevny, jejímž hlavním lákadlem je barokní sousoší Pieta od slavného sochaře Jana Brokoffa.

Dny evropského dědictví (EHD) představují každoroční událost, kde se otevírají dveře do unikátního světa architektonických skvostů, archeologických pokladů a sakrálních památek, dále také muzeí, galerií, knihoven, technických exponátů a vojenských artefaktů. Tato neobyčejná akce má za cíl zpřístupnit veřejnosti široké spektrum míst, někdy i tam, kam návštěvníci běžně přístup nemají.
Letos se EHD konají od 9. do 17. září.

Chtěli byste dorazit na koncert či prohlídku, ale je pro Vás výstup na Skalku nemožný?
Máme pro Vás řešení. Napište správci barokního areálu Skalka na e-mail: lubos.kozisek@mnisek.cz a vyřiďte si mimořádné povolení k vjezdu. V ideálním případě, když už na Skalku pojedete, by Vaše auto mělo být plné. Mějte ale na paměti, že parkovací kapacity jsou omezené. Vyřízení povolení k vjezdu tedy nenechávejte na poslední chvíli.

Po prohlídce bude na Skalce od 18:00 následovat rockový koncert Roman Dragoun & His Angels.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se