Vernisáž výstavy Ivana Mládka a Pavla Kremla přilákala na Skalku desítky návštěvníků

Vernisáž výstavy Ivana Mládka a Pavla Kremla přilákala na Skalku desítky návštěvníků

Ivan Mládek potěšil návštěvníky songem "Malíř olejových obrázků".

První srpnovou neděli se ve skaleckém klášteře uskutečnila vernisáž výstavy REMINISCENCE, na které své oleje na plátně představují zpěvák a malíř Ivan Mládek a výtvarník Pavel Kreml.

Pavel Kreml a Ivan Mládek

Výstava představuje 20 jejich obrazů, kdy si každý po svém upravil známá díla evropských malířů napříč staletími. Nejdále sáhli do renesance k Boticelliho „Zrození Venuše“ či Da Vinciho „Moně Lise“, z baroka se pak inspirovali Rembrandtovou „Noční hlídkou“. Z těch novějších si pánové vybrali Repinovy „Burlaky na Volze“, Manetovu „Snídani v trávě“ nebo Munchův „Křik“. Oba autoři zpracovali klasická díla s vtipem a mnohdy jim dali i nový význam.

Bio Trio (Vít Špaňhel, Ivan Mládek a Jindřich Hašek) s Ondřej Havelkou

Vernisáž svým typickým humorem otevřel Ivan Mládek: „Naše výstava je k pobavení a vůbec nebudeme uraženi, když si nic nekoupíte.“ Symbolicky přidal i vlastní song „Malíř olejových obrázků“, ve kterém se vyznává ze své lásky k malování: „Jsem plodný, dělám hlavně zátiší, odborné vzdělání já nemám, přiznávám. Co není, to není zase ale žádné neštěstí, je hlavní, že můj meloun a krůta jsou jako živí.“
K pohodovému průběhu akce přispělo také jazzové Bio Trio, ke kterému se spontánně svým zpěvem připojil Ondřej Havelka, jeden z hostů vernisáže.
Výstavu reminiscencí na známá světová díla můžete ve skaleckém klášteře shlédnout až do konce srpna 2022.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se