Výstava obrazů našich ukrajinských sousedek a sousedů byla zahájena

Výstava obrazů našich ukrajinských sousedek a sousedů byla zahájena

Výstavu v chodbě kláštera má na svědomí 17 malířek a malířů z Ukrajiny a jeden malý malíř z Kytína

V neděli 21. května se na Skalce uskutečnila vernisáž výstavy obrazů Ateliéru kreativní kresby a malby, který již rok funguje v Městském kulturním středisku.

Ateliér vede Natalia Bogun (na fotografii třetí zprava), vystudovaná architektka a výtvarnice, která v ukrajinském městě Záporoží vyučovala na výtvarné škole a nyní našla bydliště v Rymani.
Výstava kolem 50 obrazů a obrázků představuje celoroční práci převážně 15 dětí ukrajinských běženkyň (nejmladšímu je 6 let), které do České republiky odešly ze své vlasti před ruskou agresí. Kromě ukrajinských dětí tu vystavuje i jeden český chlapec, který do Ateliéru dochází, neboť je otevřen všem zájemcům o malování. Dále tu vystavují dvě ženy z Ukrajiny, Natalia Bogun a Ekaterina Mikhailova. Výstava je jejich poděkováním za to, jak srdečně jsme je u nás v Mníšku pod Brdy přijali.
Jejich zajímavá tvorba zachycuje barevná témata jako jsou roční období, zvířata, krajiny či zátiší. Výstavu můžete navštívit v chodbě budovy bývalého skaleckého kláštera (od úterý do neděle).
Vernisáž hrou na elektrickou kytaru doprovodil Ivan Bogun a zazněly coververze hitů od kapel Nirvana nebo Imagine Dragons. Nechybělo ani chutné domácí občerstvení.

Člun na pobřeží

Tři kytary
Zátiší s vázou a jablkem

Kromě této výstavy na vás čekají další dvě:

  • Ve výstavním sále skaleckého kláštera můžete ještě vidět výstavu Baroko, kterou připravily členky Bohemia Patchwork Clubu.
  • V nedalekém kostelíku sv. Máří Magdalény můžete navštívit výstavu Jitky Bulakové: Z palety života mého.


Otevírací doba kláštera a kostelíka:
úterý až pátek: 13:00 až 17:00
víkendy a svátky: 10:00 až 17:00

pondělí: ZAVŘENO

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se