Žáci ZUŠky koncertovali v mníšeckém kostele

Žáci ZUŠky koncertovali v mníšeckém kostele

Foto: Zus-revnice.cz

Krásný vánoční koncert odehráli 2. prosince 2021 mníšečtí žáci a pedagogové v kostele sv. Václava.

Slovem doprovázely děti z dramaťáku, který vede v ZUŠce herečka divadla Ypsilon, paní Renata Rychlá. Na vystoupení promluvila i paní starostka Magdaléna Davis. Mimo „tradiční“ vánoční hudbu mohli posluchači dále slyšet nejen díla klasických autorů, ale i moderní a popové sklady. Sbor zazpíval například písničku Vánoční, která je známá v podání Johnyho Machetta a Teri Blitzen, zazněla píseň What a Wonderful World a soubor pod vedením pana učitele Filipa Slavíka předvedl skladbu svého pana učitele – Večer v Bulharsku. V prostoru kostela zněly nádherně lesní rohy, na které zahrály s paní učitelkou Adélou Turek její žákyně. Ve svatostánku byly slyšet i pro tento prostor netradiční nástroje, jako jsou například elektrická kytara, bicí a saxofon. Vše ale krásně ladilo a my moc děkujeme panu faráři, který nám opakovaně umožnil koncertovat v takovém krásném a svátečním prostředí. Z koncertu vznikl krátký sestřih, který je i s fotogalerií dostupný na webu a sociálních sítích školy.

Foto: Zus-revnice.cz

A co nás v nejbližší době čeká? Na konci ledna proběhne vernisáž pololetní výstavy mníšeckého výtvarného oddělení. Tu pak budete moci zhlédnout v prostoru Pavilonu, kde proběhne i v rámci vernisáže projekce filmů žáků Filmové tvorby. V sále Pavilonu proběhne i pololetní představení tance.
Pokud situace dovolí, proběhne řada soutěží, a tak se všichni pilně připravují. Jak naši žáci v kláních obstáli, se dozvíte v některém dalším čísle nebo na webu a dalších informačních kanálech školy.


Dodatečně šťastný nový rok všem přeje ZUŠka.


Za ZUŠ Řevnice Simona Hrubá

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se