Od konce června se gastronomická mapa Mníšku pod Brdy rozrostla o nový podnik, který slibuje spojení moderní evropské kuchyně s příjemnou středomořskou atmosférou.
Restaurace La Terasa, sídlící ve sportovně-relaxačním centru Esmarin (Lhotecká 1535), vznikla díky spolupráci tří zkušených profesionálů z oboru gastronomie – Tomáše Císařovského, Tonyho Vartlíka a Tomáše Melicha.
Za kuchařským vedením stojí Tomáš Císařovský, šéfkuchař s bohatými zkušenostmi získanými spoluprací nejen s italskými i francouzskými kuchaři, ale i izraelským kuchařským mistrem Giladem Peledou, který vařil i u Gordona Ramsayho. Tomáš naposledy působil na pozici šéfkuchaře ve vyhlášené pražské restauraci Portfolio, doporučované průvodcem Michelin.
Tony Vartlík, manažer servisu a provozu restaurace, čerpá ze zkušeností z předních pražských podniků, jako jsou Grand Hotel Evropa, Les Moules, loď Rosmarina či Babiččina zahrada v Průhonicích.
Třetím spolumajitelem je Tomáš Melich, bývalý manažer dnes již zaniklé restaurace Bellevue patřící ve své době k nejkvalitnějším „fine dining“ podnikům v Praze. Posledních deset let se Tomáš věnuje dovozu a distribuci kvalitních vín a můžete jej z znát také z místního podniku VÍNO DOBROTY, který spoluzakládal.
Na pátek 27. června chystají zajímavou akci:
Děti dostanou po předložení vysvědčení zdarma zmrzlinu, jejich rodiče obdrží za celoroční trpělivost sklenku prosecca.
Jak napovídá název restaurace, důraz je kladen na letní terasu, která prošla kompletní proměnou. Hosté si mohou vychutnat pokrmy na pohodlných lounge pohovkách, barových židlích či klasickém sezení, obklopeni olivovníky a bylinkami. Celková kapacita restaurace je 100 míst, z toho 46 na terase. Prostor je plně bezbariérový.
Obědové menu se mění každý týden a nabízí čerstvé sladkovodní i mořské ryby, maso, těstoviny, risota i vegetariánské pokrmy. Večerní nabídka je obsáhlejší a doplní ji tematické večery, degustace vín a grilování. Pro ty, kteří chtějí jen posedět u vína, jsou připraveny různé druhy tapas a dále zde můžete ochutnat dezerty domácí výroby jako dort Pavlova či maracujové zákusky a kávu značky Filicori Zecchini.
„Naší filozofií je kvalitní gastronomie bez zbytečných složitostí. Chceme hostům nabídnout důvod se vracet – ať už díky novinkám v jídelníčku, nebo pestré nabídce nápojů,“ říká Tomáš Melich.
V nabídce nechybí ani moderní koktejly a plzeňská dvanáctka, o jejíž kvalitu pečuje Kristýna Staňková, ambasadorka Plzeňského Prazdroje.
La Terasa je otevřena denně od 8 hodin ráno, kdy servíruje snídaně (nejen) hotelovým hostům. Na objednávku zajistí také narozeninové oslavy, firemní akce či svatební hostiny. Aktuální denní menu s fotografiemi jídel najdete na facebookovém a instagramovém profilu @laterasa.
Rezervace je možná na e-mailu rezervace@laterasa.cz nebo telefonicky na čísle 606 921 051. Kompletní nabídku a další informace naleznete na webu www.laterasa.cz.