Badmintonový oddíl sklízí úspěchy a chystá Veletrh sportu

Badmintonový oddíl sklízí úspěchy a chystá Veletrh sportu

Společná fotografie z jarního turnaje

Od začátku roku to v klubu Badminton Mníšek pod Brdy, z.s. hýří životem. Děti pravidelně jezdí na turnaje, měli jsme prvního hráče na Mistrovství ČR, díky spolupráci se Středočeským badmintonovým svazem se dvě děti zúčastnily tréninku s dánským trenérem Peterem Mikkelsenem. Tým dospělých, který hraje 3. regionální ligu zakončil úspěšnou sezónu.

Karel Kučera s trenérkou Terezou Kudrnovou

Úspěchy dětí v novém roce
Druhý víkend roku 2023 sbíral Matěj Vaňhara zkušenosti na turnaji v Táboře. Denisa Audy vyrazila do Pardubic, kde se hrály pouze singly. Přemožitelku našla až ve finále!
Karel Kučera se dostal na Mistrovství ČR do jedenácti let, které se hrálo 4. a 5. února v Českých Budějovicích. Stal se tak prvním členem klubu, který se dostal na mistrovství jako hráč. V nedaleké hale bylo i mistrovství republiky dospělých, kde se byl podívat. Tereza Kudrnová zde již tradičně pomáhala jako umpire rozhodčí.

Denisa Audy, Edvard Matyasko a Matěj Vaňhara


Trojice našich badmintonistů v rámci turnaje navštívila 11. února novou plzeňskou halu, která bude sloužit jako Národní centrum. Denisa Audy skončila na bronzové příčce v singlu. Matěj Vaňhara a Edvard Matyasko si odvezli ze čtyřhry stříbro. Dětský klubový turnaj dvouher měl 11 účastníků. Všichni hráli 5 zápasů. Každé dítě si odvezlo diplom, sladkosti a pro 1. až 4. místo byl místo jarní kytičky připraven kaktus, aby z něho děti měly radost co nejdéle.
Ten samý den vyjela Denisa Audy do Českých Budějovic, kde hrála dvě zlata a stříbro! Na nedělní turnaj v Mostě se k ní přidali i Edvard s Matějem. Denda s Edou vybojovali bronz v mixu. Denisa následně přidala i bronz z deblu a zlato ze singlu!

Mladé naděje mníšeckého badmintonu

Březen zatím bez medailového úspěchu
V březnu se nám vzhledem k blížícímu se vrcholu sezóny a obsazenosti turnajů zatím nepodařilo získat medaili. Nejčastěji hráči končili před branami semifinále. Denisa se kvalifikovala na turnaj GPB U13 do Českého Krumlova ve všech disciplínách, kterého se i přes nemoc 4. 3. zúčastnila.
V sobotu 18. března odehrál náš tým dospělých poslední kolo 3. regionální ligy. Nejprve se v základní části tým umístil na „nešťastném“ 5. místě. Své počínání jsme zakončili vítězstvím nad celkem z Prahy a jednou prohrou. Kvůli zranění hráče jsme museli skrečovat dva zápasy. Motivace však zůstala jak do hraní, tak do tréninků! Po první společné sezóně se s ligou loučíme z krásné 12. pozice (ze 16 týmů).

Tým dospělých

Vzdělávání
Snažíme se vzdělávat děti i trenéry. Terezu Kudrnovou čeká v červenci školení a zkoušky v Portugalsku na Summer School pořádanou Badminton Europe. Pokusí se o získání druhé mezinárodní certifikace Coach Level Two. Pro děti jsou připraveny různé akce: turnaje, letní kempy.

Srdečně Vás zveme na Veletrh sportu, který se uskuteční v sobotu 22. dubna 2023.

Tereza Kudrnová za Badminton Mníšek pod Brdy, z. s.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se