Badmintonový klub hlásí první medailové žně

Badmintonový klub hlásí první medailové žně

Úspěšní reprezentanti se svou trenérkou

Neděle 6. 2. 2022 se pro náš klub navždy stane nezapomenutelnou. Deniska Audy a Edvard Matyasko se zúčastnili turnaje GPD U13 v hale klubu TJ Astra Zahradní Město a posbírali první medaile!

Deniska si odváží zlato z deblu a společné stříbro s Edou z mixu. Eda obsadil druhé místo i v deblu. V singlu se Deniska i Eda shodně umístili na děleném 5. až 8. místě. Deniska, která stále patří do kategorie U11, a byl to její první start na turnaji U13, spojila síly v deblu s Eliškou Ballákovou z SK Hamr. Holky skončily zlaté! Ve svém úvodním zápase porazily domácí Krejčíkovou, Pechovou ve třetím setu poměrem 20-22, 21-19, 21-12. Ve druhém kole zvítězily nad papírovými jedničkami Sollier, Suchanová (TJ Sokol Poděbrady, BK Arion Praha) 21-13, 21-16.
Deniska s Edou spolu nastoupili do mixu. Tento turnaj byl Edovou premiérou a pro oba zároveň první setkání s párovými disciplínami, avšak vůbec se neztratili. V prvním „rozehrávacím“ zápase porazili Sollier, Čejku 21-6, 21-7. Teprve se do hry dostávali a ač tomu konečný výsledek neodpovídá, oba byli nervózní a moc se nehýbali. Druhý zápas byl o poznání lepší. Porazili v něm papírové jedničky Oubrechta s Pechovou (TJ Astra Zahradní Město). Již se trošku rozhýbali a nebáli se riskovat. Ve finálovém zápase hráli proti již zkušenému Kyzlíkovi s Ballákovou (SK Hamr). Nemají se za co stydět. Výměny byly dlouhé a pestré. Konečný výsledek 22-24, 17-21 znamenal pro naše hráče stříbrnou medaili.

Soustředění před úderem

V deblu si Eda zahrál po boku Václava Calty (BK Arion Praha). Kluci si neskutečně sedli. Mají podobný styl hry a panovala mezi nimi skvělá chemie, což je u párovek velmi důležité. Na to, že to byl jejich první společný turnaj, klobouk dolů! V prvním kole nekompromisně sundali Ferkla s Heidenreichem (SK Jeremi, z.s.) poměrem 21-7, 21-9. V kole druhém, po vrklavé koncovce prvního setu, porazili i nasazené dvojky Kotka se Svobodou (TJ Sokol Vesec, SK Prosek Praha).
Finále proti ostřílené dvojici a zároveň nasazeným jedničkám Červenka, Oubrecht (BK Králův Dvůr, TJ Astra Zahradní Město) bylo dechberoucí. Kluci neskutečně spolupracovali a vzájemně se podporovali. Prali se o každý bod a přilákali pozornost téměř všech diváků v hale, až bylo u jejich kurtu úplně narváno. První set prohráli 21-17, ale nesvěsili ramena. V intervalu si Eda s Vaškem vyslechli rady trenérek arionské Ireny Jochovičové a mníšecké Terezy Kudrnové. V druhém setu neztratili hlavu, drželi se domluvené taktiky, a nakonec ho opanovali 21-13. Třetí set byl hodně vyhrocený. Hala vřela a fandilo se. Správná atmosféra finále! Eda s Vaškem vedli 10-8, ale nakonec v intervalu o bod zvítězili soupeři, což mníšecko-arionskou dvojici lehce psychicky rozhodilo. Nechali si oponenty utéct. Teprve když soupeři vedli 17-11 zase zapli a snížili náskok. Nakonec třetí sadu prohráli 21-17. Byl to však parádní boj a nádherné druhé místo!
V singlu Eda úvodní kolo vyhrál, v dalším podlehl svému pozdějšímu deblovému parťákovi. Skvěle si ale spolu zahráli.
Deniska své první kolo singlu prohrála proti astrácké Pechové a skončila stejně jako Eda na děleném 5-8. místě.

Trenérka Tereza Kudrnová udílí rady ve finále deblu

Děkujeme všem za podporu a cenné zkušenosti.

Denisko a Edo, moc gratulujeme! Děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a přejeme další hezké výsledky!

Použitá foto: archiv autorky

Tereza Kudrnová, Badminton Mníšek pod Brdy

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se