Běžci oslavili výročí republiky závodem

Běžci oslavili výročí republiky závodem

edf

První ročník běžeckého závod Wolfs Race 2018, který pořádal mníšecký klub SK Vlčáci, odstartoval 27. října, tak trochu symbolicky, od křížku padlých hrdinů v Bažantnici.

„Start závodu byl pro nás významný i osobně, protože jedním z trojice padlých, byl i náš pradědeček,“ poznamenal Petr Vlček z pořadatelského klubu SK Vlčáci. Podle jeho slov počasí závodníkům sice nepřálo, ale ti, kteří přišli a běželi, rozhodně nelitovali. Dětské běhy provázely emoce a gradovaly při závodu dětí do 6 let, kde chtěl vyhrát opravdu každý.

Dařilo se i dětským běžcům z pořadatelského klubu SK Vlčáci, kde v kategorii dívek ve věku 7-8 let získala zlato Natálie Pixová na trase 750 metrů, v kategorii kluků do 6 let na trase 100m Kája Gmuzdek skončil na druhém místě a v kategorii dívek 9-10 let Natálie Vlčková na patnáctistovce brala bronz.  „Co nás ale obzvláště potěšilo, byla naše štafeta žen do 40 let ve složení Pixová, Gurtnerová, Petroková a Vlčková, kde se naše borkyně popraly o konečné druhé místo,“ hlásí trenér Vlček.

Tečku za premiérovým ročníkem Mníšeckého Wolf Race udělal hlavní závod na 5 kilometrů. Vítězem se stal (tak trochu symbolicky) Pavel Vlk z klubu Author Sedláček Příbram v čase 19:36, druhé místo obsadil Lukáš Jíra z klubu SK Hamr- veslování a bronzová medaile zůstala v Mníšku, když ji „urval“ místní borec Jiří Kazimír. „Všem účastníkům gratulujeme a těšíme se na dalších našich závodech, které možná okořeníme canicrossem,“ dodává Petr Vlček.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se