BIKE puzzle team jede!

BIKE puzzle team jede!

Letní soustředění v Krušných horách

Ačkoli je to k neuvěření, cyklistický oddíl BIKE puzzle team má za sebou již 4 roky činnosti.  Za tu dobu odvedl pořádný kus práce, a i letos má za sebou mimořádně vydařenou sezónu.

BIKE puzzle team tvoří děti z Mníšku a okolí, ale patří do něj samozřejmě i trenéři, rodiče a dobrovolníci. Aktuálně má oddíl 45 dětí, o které se stará 8 trenérů. Učíme se ovládat kolo, hrát si na něm, jezdíme na nejrůznější závody, ale i výlety, sbíráme medaile, a hlavně jsme skvělá parta.

V Krušných horách probíhalo také zimní soustředění


I když letošní rok ještě zdaleka nekončí, už teď můžeme říct, že byl pro nás opravdu úspěšný. V jeho průběhu jsme zorganizovali tři týdenní soustředění: únorové běžkařské v Krušných horách, březnové na silničních kolech v Toskánsku a v červenci jsme na horských kolech vyjeli opět do Krušných hor. Ve spolupráci s Michalem Elčknerem a Ivanem Rybaříkem jsme také zdokonalili koncept tréninků naší žákovsko-kadetské závodní skupiny.

Soustředění v Toskánsku


Naše šikovné děti dokázaly přivézt medaile a cenné úspěchy z desítek závodů. Za zmínku určitě stojí naše vystoupení na mistrovství ČR horských kol v Bedřichově, kde jsme v individuálních závodech získali dva mistrovské tituly, jednu bronzovou medaili a několik dalších umístění v top desítce.  V mistrovské štafetě nám medaile unikla o pár vteřin, ale i přesto bereme čtvrté místo jako skvělý úspěch. Ve svých řadách máme také člena reprezentace ČR – Jendu Vajsejtla, který spolu s dalšími našimi závodníky startoval na mládežnickém mistrovství Evropy v Itálii.

Na mistrovství ČR ve 24 hodinovém závodě

Daří se nám také v enduro závodech a ani silniční kolo pro nás není problém; mimo jiné máme 2 bronzové medaile z letošního MČR v časovce dvojic. Velký údiv, skoro až šok, způsobili naši teenageři na vytrvalostním mistrovství ČR ve 24hodinovém závodě na horských kolech v Sokolově. Náš čtyřčlenný tým s věkovým průměrem 14 let tam obsadil 3. místo mezi dospělými! Jsme zkrátka zastánci toho, že cyklistika je jen jedna.

Jenda Vajsejtl na ME v Itálii

Ale ještě víc než všech zmíněných (i nezmíněných) úspěchů si ceníme toho, že jsme si všichni dohromady užili spoustu zábavy.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem našim členům, jejich rodičům a našim partnerům za podporu. Velké poděkování patří městu Mníšek pod Brdy, které nás podporuje od samého začátku, kdy jsme začínali jen jako skupinka nadšenců.
Pokud se o nás chcete dozvědět více nebo se k nám připojit, můžete nás kontaktovat přes náš facebook nebo instagram. Brzy také spustíme oficiální týmové stránky www.bikepuzzleteam.cz, kde budeme pravidelně sdílet ty nejžhavější zprávy a mnoho dalšího.

                                                                                         Petr Kameník za BIKE puzzle team
Foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se