Děti z Mníšku se na mistrovství ČR neztratily

Děti z Mníšku se na mistrovství ČR neztratily

Tým Středočeši

Vrcholem sezóny orientačních běžců je Mistrovství ČR štafet a klubů, které o víkendu 14. a 15. října hostila vesnička Krouna na Vysočině. V prestižních štafetových soubojích od žáků po veterány soupeřilo ve svých klubových barvách téměř 2 000 závodníků z celé republiky. Hlavním závodem pro žáky je každoroční Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva.

Štěpán Jiroušek na předávce

Ve výběru Středočeského kraje běželo letos 7 žáků z OK Dobříš, z toho hned čtyři děti mají ve své adrese PSČ 252 10 – Mníšek pod Brdy: Štěpán Jiroušek, Jonáš Etrych, Barča Blehová a Sophia Magazu.
Sobotní 3-členné štafety posloužily jako rozcvička na seznámení s mapou a jako nominačky do hlavního nedělního závodu MČR. Středočeský výběr (STC) letos opět postavil čtyři družstva, každé po osmi závodnících, kteří běželi v pořadí H14-D14-H12-D12-D12-H12-D14-H14, (tj. hoši/dívky do 14/12 let). Každá žákovská štafeta v závodě MČR musela najít a orazit dohromady přes 100 kontrol, tratě „čtrnáctek“ v náročném terénu měřily přes 5 km.

Barča Blehová


Středočeští žáci, vyzdobeni válečnými barvami Středočechů, bojovali srdnatě, ti nejlepší (a byly mezi nimi i mníšecké děti) předvedli vynikající práci s buzolou a mapou a podrželi své týmy v popředí. Svítilo sluníčko a nálada byla bojovná. Fandilo se na diváckém úseku i v cíli, fandilo se kolegům z týmu i rodičům a trenérům, kteří běželi za své kluby.

Sophia Magazu


A žáci? V konečném zúčtování Středočeši vylepšili své loňské maximum (18. místo), když nejlepší štafety STC1 a STC2 obsadily letos 11. a 15. místo v konkurenci 40 žákovských družstev z celé republiky.  
Žáci Středočeši zaslouží pochvalu, každý dal do závodů vše. Děti si přivážejí spousty závodních zkušeností, ale i zážitků, na společné cestě autobusem se zpívalo, diskutovalo i hodnotilo, děti si přivážejí nová přátelství a chuť se v orienťáku zlepšovat. Pro trenéry je výprava na mistrovství republiky inspirací pro další trenérskou práci a potvrzením, že vedou děti tím správným směrem – ke sportování v přírodě ve zdravém kolektivu. K orientačním běžcům se můžete přidat i Vy se svými dětmi – informace najdete na webu www.okdobris.cz.

Jonáš Etrych

Za trenéry Středočechů a OK Dobříš Jana Bochenková a Tomáš Etrych
Použitá foto: archiv OK Dobříš

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se