Dorostenci zvládli letní soustředí v Němčičkách na výbornou

Dorostenci zvládli letní soustředí v Němčičkách na výbornou

Dorostenci na soustředění

Obec Němčičky na jižní Moravě hostila předposlední srpnový týden soustředění týmu mníšeckého fotbalového dorostu.

Přípravného kempu se zúčastnilo osm dorostenců a dva trenéři. Kdo by předpokládal, že dorostenci pojedou na jižní Moravu jenom odpočívat a užívat si prázdniny, ten by se hluboce mýlil. Všech 6 dnů strávených mezi vinohrady bylo naplněno tréninkem. Soustředění bylo o to nároční, že odpolední teploty atakovaly hranici 40 stupňů!

Běhání na sjezdovce

Dny na soustředění vypadaly následovně: ranní rozcvička, dopolední běh (10 až 15 km), bazénová rehabilitace, odpolední trénink s míčem, nacvičování herních situací, opět bazénová rehabilitace, večerní trénink s míčem a napotřetí bazénová rehabilitace. Běhalo se po sjezdovce, po okolních vinohradech až k rozhledně Kraví hora. Trénink herních dovedností probíhal na fotbalovém hřišti vedle plaveckého areálu.
K náročným tréninkovým dávám si dorostenci ještě přidali jeden přátelský zápas s domácím týmem FC Hustopeče, který ale hraje o dvě třídy vyšší soutěž. Konečný výsledek 2:3 lze považovat za úspěch také vzhledem k tomu, že zatímco Hustopeče střídaly během zápasu 18 hráčů, Mníšek měl k dispozici pouze 11 borců.

Trénink s medicimbalem

Podle trenérova krokoměru naběhali kluci během šesti dnů i se zápasem neuvěřitelných 133 kilometrů!
„S úrovní letošního soustředění jsme jako trenéři velmi spokojeni. Kluci k němu přistoupili zodpovědně a jeli na maximum. Věříme, že nabitou fyzičku zúročí v nové sezóně,“ zhodnotili kemp Michal Ondrášek a Miloš Gruntorád.

Oblíbená byla bazénová rehabilitace

O pravdivosti přísloví „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ svědčí dosavadní výkony dorostenců v podzimní části soutěže: ve třech odehraných zápasech pokaždé zvítězili a mají skóre 22:4!

Použitá foto: Miloš Gruntorád
Fotogalerii ze soustředění najdete na facebookovém profilu FK Mníšek dorost

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se